Bezoekers Exposanten

Voorlopig lezingenprogramma

Michel Tap

ERVARING

Directeur
Cloud Energy Optimizer
mei 2016 - heden
Energie besparen in bestaande gebouwen is vaak ingrijpend en duur. Cloud Energy Optimizer biedt de mogelijkheid om minder energie te gebruiken zonder grote aanpassingen van uw gebouw of klimaatinstallatie. Dit is een geschikte oplossing voor de 10.000 grootste gebouwen in Nederland zoals: gemeentehuizen, kantoren, universiteiten, scholen, werkplaatsen en warehouses. De zelflerende software ‘denkt’ vooruit en voorspelt de energievraag van een gebouw. Hierdoor kunnen we de vraag en aanbod van warmte en de hiervoor benodigde energie veel beter op elkaar afstemmen. Het resultaat is een 17-34% lagere energierekening, een aanzienlijke reductie van de CO2 uitstoot, een beter comfort voor de medewerkers en er zijn minder handmatige werkzaamheden nodig aan de technische installatie. Cloud Energy Optimizer is een geschikte en eenvoudig te implementeren oplossing om aan de Informatieplicht Energiebesparing te voldoen.

Managing Director
Innolumis
januari 2009 – april 2016
Innolumis ontwikkelt, produceert en verkoopt LED verlichting voor de openbare ruimte. Deze verlichting wordt bijvoorbeeld toegepast in woonwijken, stadsparken, fietspaden, parkeerterreinen en wegen. Maar ook bij ziekenhuizen, tunnels en industrieterreinen komt de verlichting goed tot zijn recht. Uniek aan deze verlichtingsoplossing is dat hij beter zicht geeft in combinatie met een lager energieverbruik. Dit duur pure led's toe te passen. Ook is het product zo ontwikkeld en geproduceerd dat het duurzaam is. Door de unieke combinatie van beter zicht, energie zuinig en duurzaam is een sterke positie verkregen in de markt en 60.000 armaturen verkocht. Het bedrijf is in januari verkocht aan Option en ik heb mijn rol overgedragen.

Managing Director
Enermet BV
juli 1994 – juni 2007
Markt: Nederlandse Energiebedrijven *Introductie elektronische kWh meter op de Nederlandse markt * Specificatie, ontwikkeling, marktintroductie zakelijke (fase 2) energiemeter * Toonfrequent ontvangers en zenders, tbv aansturing openbare verlichting en tarieven energiemeters * AMR systemen * Pilot projecten met Smart Metering * Implementatiepartner Process Vision EDM systemen * Opzetten, ontwikkelen en uitbouwen partnership met VCS Group Consultants voor implementatie EDM systemen. Ca 25 FTE

OPLEIDING

Technische Natuurkunde, Afstudeerrichting Besturingstechnologie
De Haagse Hogeschool
januari 1987 – januari 1991

SPECIALISATIE

Business Development, Innovatieve technologie, Duurzaamheid, Energie
-

Lezingen door: Michel Tap, Cloud Energy Optimizer