Exposanten
inlog exposant

Voorlopig lezingenprogramma

Monique Zegers

ERVARING

Opstellen informatieplicht energiebesparing
EANTE
januari 2019 – januari 2020
Verbruikt u als bedrijf 50.000 kWh of 25.000 m3 gas per jaar? Dan moest u voor 1 juli 2019 voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Heeft u dit nog niet gedaan? Geen probleem, we kunnen dit nog steeds voor u doen. Geen tijd/kennis om dit zelf te doen? Wij nemen het gehele proces uit handen, u bent hier geen tijd aan kwijt.

EED energie-audit opstellen
EANTE
januari 2019 - heden
De energie audit is een verplichte, vierjaarlijkse aanpak met als doel informatie te verzamelen over de actuele CO2 uitstoot door gebouwen en mobiliteit van een organisatie. De energie audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle bestaande CO2 uitstoot en (kosteneffectieve) maatregelen die de organisatie gaat nemen. Wij zijn u graag van dienst bij het opstellen van deze EED.

EPA-U adviseur
EANTE en Zegers-EnergieProjecten
januari 2000 - heden
Monique Zegers heeft 10 jaar ervaring als energie-coördinator bij gemeente Ede en gemeente Arnhem. Van daaruit heeft zij de overstap gemaakt naar een eigen adviesbureau en heeft haar opleiding als EPA-U adviseur (energielabels in de utiliteit) afgerond. Behalve energielabels maakt zij ook energiemaatwerkadviezen en energieaudits

OPLEIDING

EPA-U adviseur
EANTE
januari 2008 – januari 2020
Monique Zegers is gediplomeerd EPA-U adviseur en mag daarom energielabels opstellen voor alle Utiliteitsgebouwen

NEVENFUNCTUE

Voorlichting en presentaties over energiewetten en regelgeving voortkomend uit het energieakkoord
EANTE
Er verandert veel op de energiemarkt. Een nieuw klimaatakkoord betekent nieuwe wetgeving en handhaving. EANTE ziet door de bomen nog prima het bos. En kan u wegwijs maken in alle verplichtingen die u heeft op het gebied van energiebesparing.

SPECIALISATIE

Maatwerkadvies
EANTE
Een maatwerkadvies is een op de klant geschreven voorstel om energiebesparende maatregelen/renovaties uit te voeren. Het geeft voor u gebouw aan welke maatregelen energiebesparing opleveren, het comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren. U kunt ook advies krijgen over het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp.

Lezingen door: Monique Zegers, EANTE


..............................................................................................................................................................................................................................
Woensdag
12:30 - 12:50
Zaal 5
Energiebesparing

Wat houdt de informatie- en energiebesparingsplicht in?

Bij bedrijven is er momenteel veel onduidelijkheid of ze aan de informatie- en energiebesparings plicht moeten voldoen. Voorheen verplichte het Activiteitenbesluit Milieubeheer al bedrijven en instellingen om energie te besparen. Maar vanaf 1 juli is hier dan ook de Informatieplicht bijgekomen. Dit houdt dus in dat bedrijven naast het doorvoeren van energiebesparende maatregelen, ook aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zullen moeten rapporteren welke energiebesparende maatregelen er zijn doorgevoerd. Dit met als doel om de energiebesparing te versnellen. De invoer van de informatieplicht heeft dan ook voor veel verwarring bij bedrijven en instellingen gezorgd.