Home 9 Oplossingen 9 Makkelijker werken met digitale tekeningen

Makkelijker werken met digitale tekeningen

Tot modern gebouwbeheer behoort het gebruik van digitale technieken. Zo zijn analoge tekeningen niet langer nodig. Want digitale exemplaren maken het werken veel gemakkelijker.

Alle analoge bouwkundige en/of installatietechnische tekeningen kunnen worden omgezet in digitaal formaat. Daardoor zijn ze sneller vindbaar zijn en kunnen ze makkelijker worden geoptimaliseerd.

Een dienstverlener die dit kan is bv3. Zijn er nog geen tekeningen beschikbaar? Dan is er de benodigde expertise om gebouwen, ruimtes en installaties in te meten en de resultaten daarvan digitaal te werken met bijvoorbeeld AutoCAD, NordiNed, StabiCAD of Revit.
Alle inmetingen van ruimten geschied volgens de NEN norm 2580.

Tekeningenbeheer (op afstand) is ook belangrijk tijdens bouwprojecten. Dat kan onder meer worden gedaan met een professioneel softwareprogramma als AutoCAD.

bv3 projectsupport gebruikt dit soort hoogwaardige softwareprogramma’s om klanten perfect te kunnen ondersteunen tijdens een bouwproject. Genoemd AutoCAD zorgt daarbi voor hoogwaardige digitale kwaliteit.

Niet meer actueel

Hoe vaak wordt er niet gezocht naar die ene bouwkundige en/of installatietechnische tekening om er vervolgens achter te komen dat deze toch niet meer zo actueel is als verwacht? In de vervolg stadia gebeurt het namelijk nogal eens dat bouwplannen veranderen. Dan moeten de tekeningen dus ook aangepast worden.
bv3 biedt een intelligent tekeningenbeheersysteem op afstand, veilig, actueel en 24 uur per dag beschikbaar, waar ook ter wereld. Dat gaat gemakkelijk met het digitale tekeningenbeheer met AutoCAD.

De voordelen van dit tekeningenbeheer op een rijtje:

  • Tekeningen zijn veilig tegen calamiteiten;
  • Beschikbaarheid van actuele tekeningen is gewaarborgd;
  • Intelligent beheer dat voldoet aan normen als NEN 3140 en NEN 2580;
  • Samenwerken met een ervaren partij, maar zelf de regie houden;
  • Een substantiële kwaliteitsverbetering van dienstverlening;
  • Hoge ROI.

Meer informatie