Met internet of things slimme gebouwen nog slimmer maken

Facilitair verantwoordelijken en gebouwbeheerders met of op zoek naar ‘slimme’ gebouwbeheersystemen kunnen op de beursvloer bij diverse standhouders hun licht opsteken. Waarbij het niet uitmaakt of de facilitaire eindgebruiker afkomstig is uit het bedrijfsleven, werkzaam in de zorg, het onderwijs ondersteunt of bij de overheid werkt. En het maakt evenmin uit of zij op zoek zijn naar systemen voor energiebeheer, aanwezigheid, registratie, binnenklimaat, beveiliging, brandveiligheid, facilitaire management systemen, etc.

Ook kunnen zij zich op de beursvloer laten informeren over slim gebouwbeheer op basis van Internet of Things (IoT), de basis voor het eenvoudig en efficiënt beheren van gebouwinstallaties en -functionaliteit. Bijvoorbeeld als zij onvoldoende inzicht hebben in de onderhoudsstatus van installaties of onvoldoende informatie over de relevante samenhang van de verschillende installaties.

Verder kunnen zij er op zoek gaan naar de mogelijkheden van rapportages om inzicht te krijgen in het optimale gebruik van hun ‘slimme’ gebouw. Gegevens, die zij dan met derden op ieder gewenst niveau kunnen delen en waarmee zij zicht houden op de verschillende onderdelen van de systemen. Met goed beheer valt niet alleen het nodige geld te besparen, omdat het zorgt voor toekomstbestendigere installaties. Ook zorgt dat voor een betere beleving onder de gebruikers, of het nu gaat om werkenden, bezoekers, zorgconsumenten of onderwijsgenietenden.

Foto Swycs, ‘Slimme’ gebouwen kunnen altijd slimmer gemaakt worden.