Afvalscheiding op kantoor heeft veel voordelen

Afvalscheiding op kantoor heeft meer voordelen dan wordt gedacht. Natuurlijk is het goed voor het milieu, en is het verplicht bepaalde afvalstromen apart aan te bieden. Maar het maakt een bedrijf ook financieel sterker.

Op kantoor wordt dagelijks veel weggegooid. Tussen dit afval zitten kostbare grondstoffen die dankzij afvalscheiding opnieuw kunnen worden gebruikt. Hierdoor zijn minder nieuwe grondstoffen en energie nodig voor het fabriceren van nieuwe producten, en verdwijnt er minder restafval in de vuilverbrandingsovens.

Naast dat het goed is voor het milieu, zijn bedrijven verplicht om bepaalde afvalstromen los aan te bieden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de afvalstromen papier/karton en plastic folie, waarvan op kantoren zeer veel wordt verbruikt. Een bedrijf kan niet zonder een gedegen afvalbeleid. 

Wat levert het mijn bedrijf op?
Maar afvalscheiding is niet alleen een kwestie van moeten, het is volgens leverancier de Afvalbak ook goed voor een bedrijf. „Door afval te sorteren, houd je bedrijf minder restafval over en bespaar je op je afvalstoffenheffing.”


Aangezien afvalscheiding met afvalscheidingsbakken erg zichtbaar is, heeft afval scheiden op kantoor ook een positieve invloed op de duurzame reputatie van een onderneming en de loyaliteit van

werknemers. Het is inmiddels bewezen dat werknemers een hogere tevredenheid hebben onder bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid.

De Afvalbak heeft tips om scheiden op kantoor makkelijker te maken.

  • Breng de afvalstromen in kaart 
  • Kies de juiste afvalbak voor jouw kantoor
  • Voorkom onnodig afval op kantoor
  • Breng de afvalstromen in kaart 
  • Kies de juiste afvalbak voor jouw kantoor
  • Voorkom onnodig afval op kantoor
  • Afvalscheiding kan eenvoudig en leuk zijn. „Dankzij het elegante design passen de afvalscheidingsbakken in elk kantoor, wat de stijl en inrichting ook is. Duidelijke symbolen en kleuren vertellen medewerkers precies welke soort afval in welke bak thuishoort, en slimme features maken het makkelijk om de bakken te legen.”

    Tevens biedt deze leverancier ondersteuning aan om de bakken op een aantrekkelijke manier te introduceren en werknemers te enthousiasmeren. Daarnaast zijn de bakken geheel naar wens samen te stellen, zodat precies die afvalstromen kunnen worden ingezameld die op een bepaald kantoor het meest voorkomen. „Zo kunnen onze Original en Circular afvalbakken tot wel vier afvalstromen verwerken, terwijl de Modular bakken onbeperkt uit te breiden zijn.”