Heersen er chaos en capaciteitsproblemen in uw omkleedruimte?

Zippsafe heeft de lockerkast opnieuw uitgevonden. Het Zwitserse technologiebedrijf revolutioneert een produkt, dat al tientallen jaren onveranderd bleef. Het succesgeheim van het nieuwe garderobesysteem zit in het gebruik van intelligente, uit polymeerweefsel gebaseerde flexibele garderobehoezen in plaats van harde materialen. Dankzij de flexibiliteit van de hoezen vinden ook grote items zoals motorhelmen of sporttassen probleemloos hun plaats. Vergeleken met de traditionele lockerkast realiseert u met Zippsafe een ruimtebesparing van tot 70 %.

Maar waarom ruimte besparen? Omkleedruimtes nemen tot 10 % van het totale functiegebied in gebruik. De gemiddelde gebruiksduur bedraagt echter slechts 8 minuten per dag. Dit ruimtegebruik is daardoor zeer inefficient. Zippsafe werkt tegen deze inefficientie. De unieke oplossing verdrievoudigd de capaciteiten in de omkleedruimtes of creeert honderden vrije vierkante meters waardevolle vloeroppervlak, welke dan voor profit activiteiten zoals bijvoorbeeld behandelkamers gebruikt kan worden. Ook de bouw- en exploitatiekosten van deze vloeroppervlakte moeten niet onderschat worden. Elke vierkante meter kost geld. Word minder ruimte gebruikt, resulteert daaruit lagere kosten voor bijvoorbeeld energie, verzekering en instandhouding.

Orde en netheid
De enorme ruimtebesparing is zeker niet het enige voordeel van Zippsafe. Het garderobeconcept zorgt definitief voor orde en netheid in de omkleedruimte. Dankzij de geintegreerde bijzondere features heeft alles een eigen plaats, hetgeen gelijktijdig de gebruikersvriendelijkheid enorm verhoogd. Zippsafe systemen beschikken over een ingebouwde zitbank met uitschuifbare schoenenvakken, zodat schoenen en kleding gescheiden opgeborgen kunnen worden. Om kleding netjes te kunnen opbergen, zijn de garderobehoezen voorzien van een uitschuifbare kledinghanger en grote binnenzakken.

Beheer wordt kinderspel
Op elk systeem bevind zich een RFID lezer. Gebruikers kunnen voor het openen en sluiten van de garderobehoes hun eigen personeelskaart gebruiken. Zippsafe zorgt hiermee meteen voor een oplossing voor het tijdrovende sleutelmanagement. Het Zippsafe Management Systeem zorgt via API voor een soepele integratie van de garderobehoezen in de aanwezige toegangssystemen (bijv. Siemens of Salto). De ZippManager software maakt het beheer van de garderobehoezen een digitaal kinderspel. Vrije garderobeplaatsen worden in de software zichtbaar en kunnen met enkele clicks aan een medewerker worden toegewezen. Bovendien geeft het systeem aan wanneer er door personeelsverloop een garderobeplaats vrijgekomen is en eventueel gereinigd kan worden voor een nieuwe medewerker. De administratieve inspanningen worden enorm verminderd en processen blijvend geoptimaliseerd.

Waterafstotend en antimicrobieel
Maar er is nog meer. In omkleedruimtes, waar medewerkers met patientencontact in en uit gaan, moeten hoogste hygienestandaards gelden. Zippsafe houdt hier ook rekening mee door gebruik van Zippsafe Smartfabric. De binnenzijde van de garderobehoes is voorzien van een waterafstotende en antimicrobiele coating. Eventueel vocht druppelt af en 99 % van aanwezige virussen en bacterien, die met de stof in aanraking komen, worden geelimineerd. Verder heeft elke garderobehoes een eigen ventilatiesysteem. Op regenachtige dagen kan er een hogere ventilatiemodus worden geactiveerd, hetgeen het drogen van natte kleding versneld. Daardoor ontstaan er geen onaangename geuren en wordt de lucht in de omkleedruimte geoptimaliseerd.

Zippsafe overtuigd reeds op internationaal niveau en wordt nu ook in Nederland en Belgie aangeboden. In 2016 opgericht, tellen in Duitsland en Zwitserland inmiddels vele grote instellingen tot tevreden klanten. Het Robert Bosch Ziekenhuis in Stuttgart, de Stadskliniek in Karlsruhe, de Universiteitsklinieken in Freiburg, Tübingen en Schleswig-Holstein zijn slechts enkele van de gewaardeerde klanten. De ziekenhuizen hebben gemerkt, dat de Zippsafe systemen niet alleen voor het opbergen van kleding dienen. Het smarte garderobeconcept vermeerderd capaciteiten, verhoogd medewerkerstevredenheid, verbeterd hygiene in omkleedruimtes en verminderd tijdrovend en moeizaam beheer. Zo kan de standaard lockerkast inpakken.