Oplossingen

Gids voor het kopen en gebruiken van zit-sta werkplek

Veel werknemers kiezen ervoor om in hun fysieke en mentale welzijn te investeren door nieuwe ergonomische uitrusting zoals een zit-sta werkplek aan te schaffen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het lastig lijkt om de juiste oplossing aan te schaffen en te weten hoe je deze instelt.  Deze gids verdeelt het proces in kleine, behapbare stappen om jou te helpen om de juiste oplossing te kiezen en daarmee comfort en nieuwe energie aan jouw werkdag toe te voegen.

Als je begint met zoeken, kijk dan naar verstelbaar meubilair zodat je een werkomgeving kunt creëren die geschikt is voor jou. Met een stabureau moet je rekening houden met het hoogteverschil tussen zitten en staan. Deze in hoogte verstelbaarheid zorgt ervoor dat je zowel staand als zittend een neutrale houding aanneemt.  Maak ook een lijst van accessoires die jou helpen om comfortabel en productief te zijn. Monitorarmen en in hoogte verstelbare toetsenbordlades kunnen je helpen om jouw werkplek passend te maken.

Selecteer een gerenommeerd bedrijf
Er zijn veel keuzemogelijkheden als je een werkplek wilt kopen. Ga voor een merk dat de klantervaring voorop stelt. Goede bedrijven bieden producttraining, garantie, gratis verzending en flexibele retourprocedures. Zoek naar een merk met jarenlange ervaring en een lange geschiedenis op het gebied van klantenreviews. Toegankelijkheid en communicatiekanalen kunnen ook handig zijn bij het kiezen van een toonaangevende producent. Bekijk op welke tijden hun klantenservice bereikbaar is en of ze mogelijkheden bieden voor online chat of e-mail. Bedrijven met live klantenservice bieden waarschijnlijk een persoonlijke service bij installatie en gebruik, in tegenstelling tot wanneer je moet vertrouwen op geautomatiseerde virtuele assistenten. Kies voor een klantgericht bedrijf dat het unieke, individuele proces voor het kiezen en gebruiken van een zit-sta bureau begrijpt en de klant bijpassende ondersteuning biedt.

Apparatuurkeuze
Nu is het tijd om een oplossing te vinden dat past bij jou en bij jouw werkruimte. Bij het kiezen van apparatuur zijn kwaliteit en pasvorm het belangrijkst. Maak de investering in een kwalitatief hoogstaand bureau dat geschikt is voor de lange termijn tot een topprioriteit. Want een actieve werkhouding is per slot van rekening een permanente leefstijlverandering die winst gaat opleveren voor comfort, productiviteit, geluk en gezondheid.

Stap 1: Kies het type bureau dat het beste werkt voor jouw ruimte en werkwijze.
Een deskconverter wordt bovenop je huidige bureau gezet zodat je, afhankelijk van de draagcapaciteit, kunt gebruiken wat je al hebt. De dikte en de constructie van jouw bureau bepalen welke converter het beste past; montage aan de voorkant, achterkant of bovenop.

Een wandgemonteerd, opklapbaar, in hoogte verstelbaar bureau biedt de mogelijkheid om overal in huis een werkplek te plaatsen. Als het werk klaar is, wordt het werkblad eenvoudig ingeklapt en krijgt de ruimte zijn oorspronkelijke uiterlijk terug.

Een vrijstaand mobiel bureau biedt de flexibiliteit om van de ene ruimte naar de andere te gaan voor snelle samenwerking of om gemakkelijk een rustige werkplek te vinden.

Stap 2: Maak een shortlist van producten aan.
Maak een shortlist van producten met de instelbaarheidsmogelijkheden en functies waar jij naar op zoek bent, gebaseerd op jouw eisen aan een werkruimte. Kies vervolgens het product dat het beste past bij jouw stijl en behoeften.

Stap 3: Personaliseer je bureau met accessoires.
Kies apparatuur en accessoires die zorgen voor een goede houding, zoals een externe monitor en een verstelbare monitorarm. Een draadloos toetsenbord en muis kunnen een chaos aan kabels verminderen voor een opgeruimd werkblad. Voeg een anti-vermoeidheid stamat toe om de overgang naar een actieve werkstijl te vergemakkelijken.

Aankopen
Kijk naar mogelijke vergoedingen voordat je op “aan winkelwagen toevoegen” klikt. Vraag je manager of HR-team naar welzijnsinitiatieven waarin stabureaus zijn opgenomen.

Omdat het een belangrijk onderdeel van thuiswerken is, biedt een steeds grotere groep werkgevers een eenmalige vergoeding aan thuiswerkers die de kosten van in hoogte verstelbare bureaus of monitorarmen geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Vraag ook of jouw organisatie de producten in bulk kan aanschaffen en de besparing aan de medewerkers kan uitkeren. In sommige gevallen zijn maar drie producten nodig om bedrijfskorting te ontvangen via een verkoper van meubilair of computerapparatuur.

Meer informatie
Banner nieuwsbank