Oplossingen

Kartonnen armatuur met een circulaire levenscyclus

Het gebruik van nieuwe materialen of fossiele grondstoffen is geen oplossing voor de lange termijn. Daarom is er een nieuwe kijk nodig op de stroom van middelen en eenheden in de maakindustrie. Door het materiaal in de armatuurbehuizing te vervangen door hernieuwbare grondstoffen, vermindert Fagerhult  de klimaatimpact van het armatuurframe met 81%. Een keuze die een positief verschil kan maken voor het milieu.

Door het metaal in het armatuurframe te vervangen door karton, is het gewicht van het gehele armatuur met 32% verlaagd. Dat is een groot voordeel bij de verzending en de installatie, die beide makkelijker en flexibeler zullen verlopen.

Niet alleen is het gewicht lager, ook het verzendvolume is met 30% afgenomen. Geen plastic onderdelen of niet-recyclebare verpakkingen, na installatie is alleen nog recyclebare golfkarton over. De gebruiksaanwijzing staat direct op de achterkant van het armatuur gedrukt, zodat deze altijd beschikbaar is mocht dat later nodig zijn.

Net als de rest van de Multilume-familie is Multilume Re:Think eenvoudig te installeren. In vergelijking met een standaard armatuur heeft het precies dezelfde voordelen en functies – soepele installatie met snelkoppelingen, hoog lichtcomfort, geïntegreerde Organic Response-sensoren en dezelfde lange levensduur. De bescherming van de lichtopening haal je weg door het voorzichtig beet te pakken en na installatie hoef je alleen het recyclebare golfkarton af te voeren. Er ontbreekt niets, alles zit in de doos.

Fagerhult is blij met een armatuur met een circulaire levenscyclus, dat hopelijk meerdere keren tot leven kan worden gebracht. Meer dan 90% van het armatuur kan worden gerecycled tot nieuw materiaal en de rest gaat naar energiewinning, zoals stadsverwarming voor huishoudens. Alleen het armatuurframe, gemaakt van Zweedse natuurlijke vezels en gerecycled materiaal, is 100% recyclebaar. Misschien houd je hem in de toekomst nog een keer in je hand, maar dan in de vorm van een melkverpakking?

Meer informatie
Banner nieuwsbank