Oplossingen

Met mini-market schuiven cateraars op richting retail

Cateraars worden door COVID-19  geconfronteerd met sterk dalende omzetten en opdrachtgevers die hun contracten opzeggen. De verwachting is dat mede door het thuiswerken bedrijfscatering in zijn huidige vorm niet terug zal komen. Met een mini-market schuiven cateraars nu op richting retail. 

Omzetverliezen van zeventig tot tachtig procent; gedwongen ontslagen en reorganisaties – zijn aan de orde van de dag. In totaal wordt een kwart van alle banen in de sector geschrapt, verwacht vakbond FNV. Op lange termijn zal het een groot aantal medewerkers hun arbeidsplaats kosten. Bijkomend nadeel is dat dit veelal oudere werknemers zijn met lange dienstverbanden die moeilijk elders aan de slag kunnen. Een parallelle discussie die zal ontstaan is hoe het deze bedrijven om moeten gaan met de transitievergoedingen die zij moet gaan betalen. Als de overheid hiervoor niet met een oplossing komt en deze bedrijven moeten duizenden medewerkers een transitievergoeding betalen dan gaan er cateraars omvallen.

Opdrachtgevers zullen hier weinig aan kunnen doen, een deel van hun medewerkers werkt thuis en zal dit in de toekomst ook blijven doen. Bedrijven hebben ontdekt dat thuiswerken best efficiënt kan zijn. In het afgelopen jaar zijn hulpmiddelen als Teams, ZOOM en VPN-verbindingen nog populairder geworden. Opdrachtgevers bedenken zich dat ze een heel kostbaar bedrijfsrestaurant in huis hebben waar maar weinig mensen gebruik van maken. Aan de andere kant wordt de dag op kantoor wel erg belangrijk voor medewerkers. Mensen zullen dit bijna ervaren als een dagje uit. Bijpraten met collega’s, ideeën uitwisselen en inspiratie opdoen.

Om in te spelen op deze nieuwe realiteit – meer thuiswerken en de verminderde aanwezigheid van medewerkers op hun vaste werkplek – is de mini market PURA GO ontwikkeld. Via de (meestal) onbemande mini market kunnen bedrijven en organisaties hun gasten en medewerkers 24/7 gebruik laten maken van een drankje, broodje, gezonde snack of een maaltijd. De meeste mini markets bieden ook een compleet assortiment aan sandwiches, wraps en salades. Afrekenen vindt eenvoudig plaats met een zelf-scankassa waarbij contactloos betaald kan worden met betaalpas, mobiele telefoon of wearable.

Het modulaire concept zorgt ervoor dat kastonderdelen met hygiëneartikelen, cadeau- en trakteerartikelen makkelijk toe te voegen zijn aan de mini market. Het is óók ideaal voor bedrijven en organisaties

waar wordt gewerkt in ploegendiensten of in de weekenden, er is altijd een vers en gevarieerd aanbod aanwezig, zelfs in de late- of hele vroege uren. Een minimarkt is schaalbaar en kan al worden ingezet bij bedrijven met vijfentwintig werknemers. Een mini market is echter ook uitermate geschikt voor de grote kantoor en productieomgevingen waar honderden mensen aan het werk zijn. Een mini markt beweegt mee op vraag en aanbod en dat maakt hem een grote concurrent van de traditionele bedrijfskantine.

Via deze onbemande mini market kunnen bedrijven en organisaties hun gasten en medewerkers 24/7 gebruik laten maken van een drankje, broodje, gezonde snack en koffie- of thee. Afrekenen vindt eenvoudig plaats met een zelf-scankassa waarbij contactloos betaald kan worden met betaalpas, mobiele telefoon of wearable. Bij het assortiment kan worden gedacht aan gezonde snacks als repen van Justnuts, Popchips, vers belegde broodjes en drankjes. Het modulaire concept zorgt ervoor dat kastonderdelen met hygiëneartikelen en cadeauartikelen op locaties zoals het ziekenhuis makkelijk toe te voegen zijn aan de mini market. Het concept is ook ideaal voor bedrijven en organisaties waar wordt gewerkt in ploegendiensten, er is altijd een vers en gevarieerd aanbod aanwezig, zelfs in de late- of hele vroege uren.

De mini market is coronaproof: je kan te allen tijde afstand houden van elkaar, het is een volledig onbemande oplossing (ook tijdens piekuren), je betaalt contactloos en producten zijn individueel verpakt om kwaliteit en hygiëne te waarborgen.

Meer informatie
Banner nieuwsbank