Oplossingen

Raamfolie verhoogt energielabel kantoorpand

Per 1 januari 2023 moet uw kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet uw gebouw niet aan deze eis, dan mag het niet meer als kantoor worden gebruikt. Nieuwe kantoorpanden zijn vaak al gebouwd volgens de eisen van het Bouwbesluit 2012. Voor oudere panden zijn er verschillende mogelijkheden om te verduurzamen. Een snelle en relatief goedkope optie is het toepassen van raamfolie.

Maak uw pand energiezuinig met raamfolie

Een kantoorpand bestaat vaak uit gemiddeld 30% uit glas. Een groot deel van de warmte van een pand, gaat verloren door het glas. Door het toepassen van raamfolie, verhoogt u de isolatiewaarde van het glas tot zelfs HR-glas.

Voordeel in de zomer en in de winter

Door het voorzien van uw kantoorpand met de juiste raamfolie, maakt u uw pand energiezuiniger. Een raamfolie is in de zomer warmte werend en zorgt zo voor een koeler werkklimaat. Hierdoor bespaart u op het gebruik van koelsystemen. In de winter zorgt een raamfolie er juist voor dat de warmte binnen het pand blijft en niet naar buiten verdwijnt. Dit is natuurlijk gunstig voor stookkosten.

Geen hoge verbouwingskosten

Raamfolie is eenvoudig aan te brengen, zonder ingrijpend breekwerk of verbouwing. Er zijn voor bedrijven die hun pand verduurzamen, subsidies verkrijgbaar en interessante fiscale voordelen te behalen. Daarmee is de terugverdientijd van raamfolie 3 tot 5 jaar.

Nog meer voordeel van raamfolie

Raamfolie heeft niet alleen een isolerende eigenschap. Raamfolie is mooi, zonwerend, inbraakwerend en privacy verhogend. Building Line heeft verschillende typen raamfolie in het assortiment met verschillende eigenschappen:

IsoLine: isolerende raamfolies

SunLine: zonwerend

PrivaLine: privacy-verhogend

SecuLine: veiligheidsverhogend

Meer informatie
Banner nieuwsbank