Oplossingen

Samen bouwen aan smart buildings

Stel je eens voor… Gebouwen van het hoogste kwaliteitsniveau. Waar veiligheid en comfort zijn geborgd. Waar kosten voor onderhoud en energie beheersbaar en controleerbaar zijn. Met een minimale belasting van het milieu. Waar alle apparaten – gebruik makend van een wereldwijde IoT standaard – draadloos één taal praten, in één open systeem, zonder vendor lock-in. Waar de gebouweigenaar altijd ‘in control’ is maar tegelijkertijd helemaal ontzorgd. Een totaaloplossing voor duurzaam gebouwbeheer.

Sqippa is een community van gebouweigenaren, dienstverleners en fabrikanten die samenwerken aan nieuwe slimme oplossingen voor draadloos gebouwbeheer. Op het online platform worden de data van vele verschillende draadloze sensoren en apparaten opgeslagen voor beheersdoeleinden. Het is een open maar super veilige infrastructuur, die gebruik maakt van versleuteld berichtenverkeer én de hoogste standaarden voor cybersecurity. Tevens is het een veilige plek waar leden data met elkaar kunnen delen én verrijken (AI) met als doel gebouwen van het allerhoogste kwaliteitsniveau.

Win-win-win:
Iedereen profiteert. Duur preventief en reactief onderhoud maakt plaats voor kostenbesparend ‘voorspellend’ onderhoud. Internet Things maakt dat mogelijk. Sensoren monitoren constant en sturen

gegevens veilig naar de cloud. Analyses van de gegevens leiden voor de beheerder en fabrikant tot inzicht en voorspellingen. De beheerder kan mensen en middelen optimaler inzetten. De fabrikant leert van de analyses over zijn producten en kan deze daarmee duurzamer maken. De gebouweigenaar bespaart op onderhoudskosten, krijgt betere service en kan producten langer inzetten. Dit vertaalt zich in een lagere ’total cost of ownership’.

Meer informatie
Banner nieuwsbank