Oplossingen

Waarom de keuze voor een kartonnen afvalbak!

Een kartonnen afvalbak maakt deel uit van een totaaloplossing voor duurzame afvalscheiding. Alleen al door het afval te gaan scheiden binnen jouw organisatie zet je al een hele stap in de goede richting. Maar wat is nu een echte duurzame afvalbak om je afval in te gaan scheiden. Voor het scheiden van afval is een heel breed assortiment aan afvalbakken en ook duurzaam vervaardigde afvalbakken op de markt, gemaakt van o.a. kunststof, metaal, karton enz. Maar waar moet je nu voor kiezen, om voor duurzaamheid te gaan. In dat geval kies je voor gerecycled materiaal of een natuurproduct (karton), helemaal passend bij jouw interieur, jouw stijl en jouw wensen.

Maar hoe zit het met de CO2-emissie en recycleerbaarheid van die verschillende materialen?
Bij de vervaardiging van kunststof, metaal of karton komt een bepaalde hoeveelheid CO2 vrij, zo ook bij het recyclen van die materialen. Maar kies je voor afvalbakken gemaakt van een natuurproduct, bijvoorbeeld Kraftliner karton, wat is gemaakt van nieuwe FSC-houtpulp.
Daar komt bij de productie ook CO2 vrij, maar dit wordt gecompenseerd door het groeiproces van de FSC geplante bomen. De kartonnen afvalbakken zijn voor 100% recyclebaar in de papierindustrie. Na gebruik kan de grondstof van de afvalbak nog vele malen worden gerecycled tot papier, totdat de vezels te kort worden. Hierna is onder andere verbranding met warmteopbrengst een mooie, milieuvriendelijke oplossing (waarbij slechts een minimale hoeveelheid CO2 vrijkomt).

Het proces: bij het groeiproces van de (FSC) geplante bomen wordt CO2 uit de atmosfeer opgenomen. Bij het proces voor de totstandkoming van de meerlaags verlijmde kartonnen afvalbakken komt weer CO2 vrij. Maar die hoeveelheid heft zich nagenoeg op tegenover de CO2 opname uit het groeiproces. Zodat de uiteindelijke CO2 uitstoot weinig tot niets is “CO2 neutraal dus”. Dit voorbeeld is gebaseerd op de productie van de

afval- en inzamelbakken van Afvalbox welke daardoor ook de meest duurzame in hun soort mogen worden genoemd.

Naast de hoge mate van duurzaamheid, zijn deze afvalbakken extreem sterk en hebben een hoge mate van brandveiligheid. Daarnaast vindt de productie van de afvalbakken en toebehoren waar mogelijk, plaats door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Dus niet alleen een milieuvriendelijk maar ook nog eens een maatschappelijk verantwoord product. En uiteraard kunnen deze bakken ook net als alle andere afvalbakken worden voorzien van uitingen als reclame of instructies etc. En met de inachtname van de onderhoudsinstructies kun je heel lang plezier hebben van je beslissing om een kartonnen afvalbak aan te schaffen. Wat is er mooier dan je afval te scheiden in een afvalbak die zelf nooit afval wordt.

“AFVAL! maak deel uit van de oplossing, niet van de vervuiling“

Meer informatie
Banner nieuwsbank