Basisregel 5: Zorg voor juiste luchtvochtigheid van 40-60%

Basisregel 5: Zorg voor juiste luchtvochtigheid van 40-60%

Het kabinet stelde ventileren al als vierde basisregel vast. Een prima ontwikkeling, maar zou niet snel de vijfde basisregel geïntroduceerd moeten worden “Zorg ten alle tijden voor de juiste luchtvochtigheid 40-60%”?

Door veel ventileren wordt het binnenklimaat droger, waardoor virussen langer overleven, makkelijker door de lucht zweven en onze luchtwegen veel kwetsbaarder zijn voor infecties. De juiste luchtvochtigheid (40-60%) reduceert aanzienlijk de overlevingstijd van (Corona) virussen en zorgt ervoor dat ons immuunsysteem beter werkt. Zo gaf de gerenommeerde Yale universiteit al aan in publicaties in diverse wetenschappelijke media.

Kwaliteit binnenklimaat
De kwaliteit van ons binnenklimaat wordt door diverse factoren beïnvloed, zoals hoeveelheid verse lucht, luchtvochtigheid, Co2, temperatuur, fijnstof, aanwezigheid van virussen en bacteriën, aantal mensen in ruimte etc. . De juiste combinatie van deze factoren is bepalend voor de kwaliteit van de lucht, die u inademt en daarmee ook uw gezondheid en kwetsbaarheid voor infecties door virussen en bacteriën. De meeste van deze bepalende factoren hebben wij in onze gebouwen al onder
[ + ]

Originally posted on 17 januari 2022 @ 09:07

Ook interessant:
Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken