Een mooie, veilige en duurzame buitenruimte is belangrijk voor een prettige leefomgeving, woonomgeving en werklandschap. Dat merkten we tijdens de coronacrisis. Om de buitenruimte voor iedereen leefbaar en toegankelijk te houden, is het belangrijk om vandaag al na te denken over de omgeving van morgen.

Een toekomstbestendige buitenruimte
Overheden, gemeenten, bedrijven en individuen zijn samen verantwoordelijk voor een koerswijziging, om de problemen van klimaatverandering en achteruitgang van het milieu het hoofd te bieden. Iedereen levert hieraan, met inzet van praktische en duurzame innovaties, op zijn eigen wijze een bijdrage. Alleen samen kunnen we zorgen voor een toekomstbestendige buitenruimte, die beter in balans is met onze natuurlijke leefomgeving. Een buitenruimtespecialist kan u van dienst zijn bij het bedenken en realiseren van de benodigde duurzame oplossingen.

Groen is goed voor iedereen
Het vergroenen van de buitenruimte draagt niet alleen bij aan de leefbaarheid en het welzijn van mensen. Maar het speelt ook een positieve rol in de klimaatbeheersing, waterhuishouding, biodiversiteit, het afvangen van fijnstof en de beperking van geluidsoverlast. Een groenspecialist kan u adviseren over de aanleg, het onderhoud en het verbeteren van uw buitenruimte.

Of het nu gaat om een tuin, park of bedrijventerrein. De klimaatveranderingen vragen om keuzes. Welke klimaatadaptieve beplanting is in uw situatie het meeste geschikt? Hoe kan de waterhuishouding geoptimaliseerd worden? Welke duurzame materialen en toekomstvaste oplossingen passen het beste bij uw wensen en uw terrein? De buitenruimtespecialist helpt u met het vinden van antwoorden op al uw vragen en zorgt ervoor dat uw buitenruimte klaar is voor toekomstige uitdagingen.

Het aanleggen van een tuin, park of bedrijventerrein is vakwerk en maatwerk. Een groenspecialist met ruime vakkennis in alle disciplines helpt u graag om uw buitenruimte toekomstbestendig en volgens uw wensen aan te leggen én te onderhouden zodat het in topconditie blijft. Terreinen die op tijd en op de juiste wijze worden onderhouden door een vakman, herkent u aan hun kwaliteit en uitstraling. Uw buitenruimte is uw visitekaartje voor uw organisatie.

Laadoplossingen op maat
Denk bij de aanleg van uw buitenruimte ook eens na over laadoplossingen. Het aantal mensen en organisaties dat overstapt op elektrisch rijden en fietsen groeit gestaag. In de hedendaagse buitenruimte zijn laadoplossingen dan ook niet meer weg te denken. Het is voor uw medewerkers en klanten belangrijk om op uw terrein hun auto en fiets te kunnen opladen. Er is voor iedereen en iedere situatie een passende laadoplossing.
Wat dacht u bijvoorbeeld van een blikvanger zoals de originele ANWB-praatpaal als laadpaal voor uw fiets en/of auto? Zo’n unieke laadoplossing in uw huisstijl en met uw logo is een waar sieraad op uw terrein, maar tevens een mooi voorbeeld van een duurzame herbestemming, die in zijn nieuwe functie bijdraagt aan duurzame mobiliteit en een schonere leefomgeving

 

Mobiliteit van de toekomst
Duurzame mobiliteit gaat komende jaren een steeds grotere rol spelen in ons leven. De inzet van duurzame vormen van mobiliteit, zoals elektrisch rijden, is nodig om de beoogde energietransitie te bereiken. In 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen met 49% gedaald zijn. De coronacrisis leerde ons dat de mobiliteitsvraag sterk kan fluctueren. In de toekomst zullen er daarom meerdere flexibele mobiliteitsconcepten mogelijk zijn, die vraagafhankelijk ingezet kunnen worden.
Dit alles heeft ook zijn weerslag op een (flexibele) inrichting van de buitenruimte van de toekomst. Nadenken over de buitenruimte van morgen, vraagt om innovatieve en duurzame oplossingen die het hoofd bieden aan de uitdagingen van de 21e eeuw en passen bij de (toekomstige) behoeften van gebruikers.

Samen vormen wij de buitenruimte van morgen
Een mooie, veilige en duurzame buitenruimte is een opgave voor ons allemaal. Iedereen kan hier op zijn eigen manier een bijdrage aan leveren. Want uiteindelijk vormen we samen de buitenruimte van morgen. Om klaar te zijn voor toekomstige uitdagingen, is het belangrijk om nu alvast na te denken. Wilt u advies of hulp hierbij?