Rekening houden met gebruikers bij buitenruimte

Rekening houden met gebruikers bij buitenruimte

Een aantrekkelijke buitenruimte verschilt per gebruiker. Specifieke voor spelen en bewegen moet daarmee rekening worden gehouden. Een adviseur weet precies wat bij welke gebruiker hoort.

Boerplay heeft daarvoor een passende visie, die de inrichting van buitenruimte baseert op de 4 menstypen: rauwers, douwers, bouwers en schouwers. Een benadering die blijft gelden gedurende de gehele levenscyclus.

Kinderen groeien op tot jongeren, worden volwassenen en uiteindelijk senioren. Iedere leeftijd met eigen wensen, kenmerkende eigenschappen en behoeften. „Wij richten de buitenruimte zo in dat deze aantrekkelijk en uitdagend is voor iedereen. Voor een generatie lang spelen en bewegen.”

Kinderen
Als kinderen de kans krijgen, spelen ze altijd en overal. En vooral: lekker buiten en samen met andere kinderen. Voor kinderen is buiten één grote speelplek. Spelen is voor hen de manier om het leven te onderzoeken, op te groeien, hindernissen te overwinnen en grenzen te verleggen. In de eerste 7 jaar van een kind wordt de basis gelegd voor verdere ontwikkeling.
[ + ]

Originally posted on 1 april 2022 @ 09:59

Ook interessant:

Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken