Home 9 Kennisbijdragen 9 Veilige deuren, ramen en entrees

Veilige deuren, ramen en entrees

De toegang tot een gebouw of ramen moet veilig zijn geregeld. En het liefst zo dat het goed oogt. Deskundige hulp kan daarbij van dienst zijn.

Zo’n aanbieder is G.U Nederland, onderdeel van en internationaal opererend bedrijf. Ramen, om daarmee te beginnen, moeten moeiteloos kunnen kantelen, draaien of schuiven. GU zet in op deze kwaliteiten, rekening houdend met veiligheid en design. Hardware wordt geproduceerd voor alle soorten raamvormen, profielen, materialen en openingstypes. Door speciale systeemkennis zegt deze leverancier aan veel eisen te kunnen voldoen. „Of het nu gaat om standaardbeslag met hoogwaardige verwerking of een speciale oplossing die is aangepast aan individuele eisen.”

Innovatie

Daarbij profileert het zich door voorop te lopen. „GU Group koestert immers een onderscheidende innovatiecultuur. Meer dan 1.400 patenten die GU tot nu toe heeft geregistreerd voor zijn ontwerpen zijn hiervan het bewijs.”

Er zijn tevens op elkaar afgestemde systeemoplossingen voor het openen, verplaatsen, sluiten en beveiligen van deuren. Ze voldoen aan verschillende eisen, zoals brandbeveiliging, inbraakwering, geschiktheid voor gebruik bij vluchtdeuren, toegangscontrole, barrièrevrijheid, comfort en esthetiek. Of het nu gaat om nieuwbouw, uitbreidingen of ombouw van bestaande systemen.

Tegenwoordig wordt van deuren steeds vaker verwacht dat ze meerdere functies vervullen. Het deurbeslag en de besturingstechniek vereisen daarom een ​​zorgvuldige planning vooraf en op elkaar afgestemde componenten. Te denken valt bijvoorbeeld aan paniek- en vluchtdeur of toegangscontrole.

Er wordt geprobeerd te bieden alles wat zorgt voor een soepel en probleemloos samenspel tussen alle componenten van de deur. Dat wil zeggen een brede selectie van geteste producten, technische innovaties, uitstekende kwaliteit en uitgebreide services. Dit omvat onder meer ook deskundig technisch advies en tekeningen van de deurtechniek.

Automatische deuren

Een andere expertise betreft automatische deuren. Automatische toegangssystemen bieden transparantie, veiligheid en gemak. Ze zorgen voor meer comfort doordat ze contactloos kunnen worden geopend en gesloten. In combinatie met state-of-the-art toegangscontrolesystemen bepalen ze wie toegang krijgt, beveiligen ze vluchtroutes en zorgen ze voor een barrièrevrije toegang. Automatische deuren bieden een moderne toegangsoplossing voor openbare gebouwen, luchthavens, treinstations, winkelcentra, banken, ziekenhuizen en woonzorgcentra voor ouderen en gehandicapten.

Ze kunnen ook worden gebruikt om geavanceerde architectonische oplossingen op het gebied van gevelontwerp te realiseren. Uit een veelvoud aan technische en creatieve mogelijkheden kan naar wens het meest geschikte systeem worden gekozen. GU Automatic, een bedrijf van de Gretsch-Unitas-groep, probeert te zorgen voor een veilige, contactloze barrièrevrije in-, uit- en doorgang.

Meer informatie