Facilitaire duurzaamheid is niet meer weg te denken

Facilitaire duurzaamheid is niet meer weg te denken

Duurzaamheid raakt de gehele bedrijfsorganisatie, maar levert ook de nodige voordelen op. Of het nou financieel is door besparingen en subsidies; tot een beter imago leidt, omdat het maatschappelijk wordt gewaardeerd; het op termijn leidt tot een hogere productiviteit of meer concurrentiekracht; en/of er meer personeel mee aan te trekken valt. Steeds is duurzaamheid van meerwaarde voor de bedrijfsvoering.

Het is daarom niet verwonderlijk, dat duurzaamheid tegenwoordig niet meer weg te denken valt in het facilitair management en gebouwbeheer. Het heeft een plaats ingenomen doorheen de gehele keten van toeleverende bedrijven, producten en diensten. Om het even om welke kanten van de werkplekken of het gebouwbeheer dan ook gaat.

Op de beursvloer is daarom heel veel gerelateerd aan duurzaamheid. Niet alleen impliciet, maar ook expliciet; of het nu gaat om producten of diensten, huur of koop. Er is bijna geen productaanbod meer waar de duurzaamheid geen rol meer speelt.

Uiteraard worden er ook de nodige, uitgesproken duurzame producten en diensten op de beursvloer aangeboden. Ook op het gebied van duurzame producten bestaat er een breed scala. Van duurzame tassen en bedrijfskleding tot energiebeheer en toegangscontrole. Altijd is er wel weer een standhouder, die de duurzaamheid direct dan wel indirect in acht heeft genomen.

Ook interessant:

Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken