Gebouwinrichting zoveel meer dan alleen meubilair

Bij de inrichting van gebouwen spelen tal van afwegingen een rol. Vaak valt er de aard van de gebruiker, het bedrijf of de facilitair verantwoordelijke uit af te leiden. Zo stelt de administratief werkende andere eisen aan de inrichting dan de directeur, de account-manager of de productmanager. Voor bezoekers geldt hetzelfde: wacht-, ontvangst- en ontspanningsruimten verschillen net zo veel van elkaar als tentoonstelllingsruimten, klaslokalen of gangen.

Op basis van de sectoren valt een en ander af te leiden voor welke soort gebouwinrichting de opdrachtgever voor ogen stond. De functionaliteit van de ruimte bepaalt dan in hoge mate de soort inrichting. Deze kan dan efficiënt, open of flexibel; dan wel comfortabel of sober zijn; spelen representativiteit en het imago een rol; is deze modern of traditioneel; en bedoeld voor de directie of de receptioniste, de leraar of de leerling; en voor de patiënt of verpleging?

Naast de doelstelling en de uitstraling spelen bij de gebouwinrichting ook maatschappelijke trends een belangrijke rol met duurzaamheid, circulariteit en milieuverantwoordheid voorop. Kantoorinrichting dient ook te beantwoorden aan het Nieuwe werken, zodat deze flexibel en digitaal moet zijn, want niet meer gebruikt door een en dezelfde medewerker en uiteraard met alle systemen verbonden. Tegelijkertijd dient gebouwinrichting te beantwoorden aan het uitstralen van het imago, beleefd kunnen worden, de gezondheid te ondersteunen, ergonomisch verantwoord te zijn en ‘warm’ te zijn.

En over welke onderdelen we het dan allemaal hebben? Uiteraard meubilair, vloeren, plafonds, wanden en opbergsystemen, naast aanvullingen als planten(bakken), ophangsystemen, kleurstellingen, raambekleding en werkplekaccessoires. Kortom een goede gebouwinrichting begint met een bezoek aan de beursvloer, waar inspiratie, kennis, informatie, oriëntatie en deskundige ondersteuning hand in hand gaan.

Een goede kantoorinrichting begin met een bezoek aan de beursvloer. (Foto Shutterstock)

Aandachttrekkers

AJ Producten

Akoestiekexpert

Bazelmans AV

Bloom & Wolf

BOW Systems

BuildingLine

Cabb-in

Dersimo

Durable Nederland

EASY Noise Control

Ecolution

Fiori Project

Herculan

Markant

Mobile Locker

Noki Lock

Nonhebel

OPNIEUW!

Primetime

SigNature

Studio SKEZ

Valor Services Group

Zipperwall