Catering op het werk gaat gepaard met de nodige variaties

De eerste gedachte bij catering is aan eten en drinken. Natuurlijk is dat de essentie van catering, maar facilitair verantwoordelijken en gebouwbeheerders die verder kijken, ontdekken al snel dat er heel veel variaties mogelijk zijn op het gebied van catering. Op de beursvloer is er een groot aantal van hen te vinden.

Een aantal variaties is er op het gebied van afnamemogelijkheden en presentatie. Daarbij kan gedacht worden aan de plaats waar de catering plaatsvindt. Hebben we het dan over het opdienen in een fraai bedrijfsrestaurant of over een afhaalbuffet in eenzelfde restaurant? Of bedoelen we dan vendingmachine in de gang of een koffie-automaat in de pantry? Overigens niet de enige verschillen, want waar het eerste beperkt beschikbaar is, zijn de laatste 24/7 beschikbaar.

En wat laten de facilitair verantwoordelijken hun collega’s op de werkvloer eten en drinken? Drinken zij koffie, water of een vruchtensap. En dan vers of niet? Ook bij het eten zijn tal van variaties mogelijk. Denk daarbij aan de verschillende soorten keukens (Nederlands, Italiaans, Turks, etc.), de verschillende soorten uitgangspunten voor de voedselbereiding (Gezond, vega, halal, etc.), en de andere oorsprongen (regionaal, diervriendelijk, duurzaam, goedkoop).

En wat te denken over de variaties van het nuttigen van eten en drinken. Drinken we koffie uit een porseleinen kop of (on)gerecycelde beker; nuttigen we het eten vanaf plastic of duurzame disposables; dienen we het op of eten we het uit het vuistje; eten en drinken we gewoon of beleven we eten en drinken; etc. Ook hier zijn tal van variaties mogelijk. Om over de belevering te zwijgen: vers bereid, verpakt of kant-en-klaar. Op de beursvloer zijn wel vele van deze variaties kennis te maken.