Werkplekoplossingen zijn bijna eindeloos verschillend

Het aantal werkplekoplossingen is nagenoeg onbeperkt. Als ze nog niet bestaan zijn zij meest nog niet bedacht. Ze zijn er in ook alle soorten en maten: digitaal, stoffelijk, staand, liggend, etc.; en voor alle doelgroepen, waar onder medisch, minder validen, onderwijs, etc, Er zijn vele bijna kant-en-klare werkplekoplossingen, omdat zij nog passend in de werkomgeving gemaakt moeten worden. Alles bij elkaar vormt dat de aantrekkelijkheid van de beursvloer, waar vele honderden van deze werkplekoplossingen tegelijkertijd worden aangeboden.

De gedachte aan werkplekoplossingen gaat vaak uit naar de digitale, zoals aanwezigheidsregistratie, sensoren, toegangscontrole, parkeerbeheer, etc. Natuurlijk is de ontwikkeling daarvan in de afgelopen jaren snel verlopen, maar ook bij de offline werkplekoplossingen zijn de nodige ontwikkelingen te constateren.

Belangrijke aanjagers voor de ontwikkelingen van werkplekoplossingen zijn naast de uitbreiding van de technologische ontwikkelingen, ook de maatschappelijke veranderingen geweest, zoals de circulaire economie, de duurzame samenleving en de gezondheid. Vaak zijn deze ontwikkelingen ook samen gekomen, zoals de co-2-meting, energiebesparing en de catering.

Van veel deze ontwikkelingen staan er de nodige voorbeelden op de beursvloer. Lang niet altijd uitgesproken, maar bij navraag aan de deelnemer voor iedere bezoeker zicht- en tastbaar.

InfoFrame