Het Noviteitenplein, trefpunt van facilitair innovaties

Veel bezoekers oriënteren zich op de beursvloer op facilitaire noviteiten. Daarvoor gaan zij in gesprek met deelnemers, wonen lezingen bij, nemen zij een kijkje op het Noviteitenplein of gaan er luisteren naar wat standhouders over hun noviteiten en oplossingen te vertellen hebben. Gedurende alle beursdagen is het Noviteitenplein het trefpunt voor bezoekers op zoek naar nieuwe facilitaire oplossingen.

Zowel naast als op het Noviteitenplein zijn facilitaire noviteiten geconcentreerd. Naast het plein presenteren de 5 genomineerden van de FGNoviteitenprijs 2024 zich aan de bezoekers; op de achterwand van het Noviteitenplein staan de overige inzendingen van de FGNoviteitenprijs 2024 met hun qr-code, terwijl op het plein zelf een aantal deelnemers door de beurs heen een presentatie houdt over hun noviteit, c.q. oplossingen.

Prijsuitreiking

Op het Noviteitenplein vindt op donderdag om 11.30 uur de prijsuitreiking van de FGNoviteitenprijs 2024 plaats. De bijeenkomst begint met het voorstellen van de genomineerden; gaat verder met de toelichting van juryvoorzitter Jacques Reijniers op het juryrapport, gevolgd door de uitreiking van de FGNoviteitenprijs 2024. Ter afsluiting is er voor iedere aanwezige een glas champagne om het glas te heffen op de genomineerden en de prijswinnaar.

Gedurende alle beursdagen kunnen standhouders op het Noviteitenplein hun facilitaire noviteit en/of oplossing presenteren. Aan de hand van de aanmeldingen stelt de beursorganisatie een agenda samen, die met de bezoekers wordt gedeeld, zodat zij weten wanneer welke standhouders een presentatie houden. Iedere beursdag is deze agenda opgenomen in de bezoekersnieuwsbrief en staat deze vermeld op de website.

Op het Noviteitenplein is kennis te maken met alle inzendingen van de FGNoviteitenprijs 2024. De 5 genomineerden presenteren er zich.

Inzendingen voor de FGNoviteitenprijs 2024