Bijzondere akoestische oplossingen

Wie aan akoestische oplossingen denkt, denkt vaak meteen aan vloeren, wanden en plafonds als zijnde de meest voor de hand liggende vormen om geluidsoverlast, galmen en ongewenste geluiden op werkplekken te voorkomen of neutraliseren. Daarbij zouden de facilitair verantwoordelijken bijna vergeten, dat er nog een aantal bijzondere akoestische oplossingen bestaat.

De meest bekende daarvan zijn de meubelen. In alle soorten en maten, kleuren en vormen. Om op te zitten, iets in op te hangen, op te leggen, aan te zitten, in te zitten of op te bergen.

Wie op zoek is naar akoestische schilderijen heeft verreweg de meeste keuze. Zelfs als je de Nachtwacht in je kantoor wilt hebben, kan daar in worden voorzien. Wel zijn er verschillende soorten, zodat je eerst moet bekijken wat je wil.

Van de bijzondere akoestische oplossingen zijn de lampen de meest verlichtende. Ook zij zijn beschikbaar in alle soorten, vormen, kleuren, omvang, gebruik of functionaliteit. De keuze is zelfs zó groot, dat het aan te bevelen valt met één facilitaire aanbieder in zee te gaan.

De meest levendige vorm van bijzondere akoestische oplossingen is het levende groen. Vaak letterlijk, want veel planten zijn groen van kleur. Naast groene wanden en planten komt deze vorm ook voor in plantenbakken, als hangplant of decoratie.
De meest decoratieve vorm van akoestische oplossingen is de raambekleding. Denk daarbij aan gordijnen en lamellen. Naast akoestiek kunnen zij ook ingezet worden om de lichtinval te regelen en de werksfeer te bevorderen.

Stilte cabines zijn ook bijzondere, akoestische oplossingen, al zijn deze wat minder voor de hand liggend. Het voordeel is, dat zij de kantooromgeving niet beïnvloeden; nadeel is wel het ruimtebeslag.

Voor wie op zoek is naar bijzondere, akoestische oplossingen, is het themaplein Bijzondere, akoestische oplossingen de beste opstap.

Aandachttrekkers

BuildingLine

Cabb-in

EASY Noise Control

Ecolution

OPNIEUW!

Ritswand

ZMN Interieur