Duurzame disposables voor de minste milieubelasting

Een snel opkomende duurzaamheidstrend in de werkomgeving en op werkplekken is het gebruik van duurzame disposables. Gemaakt van gemakkelijk afbreekbare grondstoffen als mais, suikerriet, palmbladeren, bamboe of duurzaam geproduceerd hout (FSC-gecertificeerd); gebruikt in bedrijfsrestaurants, koffiecorners en in de toiletruimten. Gemaakt om snel af te breken, zodat het milieu het minst wordt belast.

De toepassingen zijn legio. Natuurlijk denken we op de eerste plaats aan koffiebekers, bestek en bordjes/bakjes, maar evenzeer kunnen we dan denken aan toiletpapier, verpakkingsmateriaal of draagtasjes. Als het maar voor eenmalig gebruik is. Daarnaast leveren veel toeleveranciers van duurzame disposables vaak ook andere duurzame materialen.

Bij de aanschaf van duurzame disposables bestaan er de nodige certificeringen om de zakelijke eindgebruikers bij hun keuze op weg te helpen. Zo zijn er diverse op het niveau van de Europese Unie, zoals Europese richtlijnen voor voedselcontact, het ecolabel en de EN13432. Daarnaast zijn er de al eerder genoemde FSC, SA8000-certificering (voor sociale prestaties), Nordic Ecolabel (voor duurzame oplossingen, gebaseerd op het voortbouwen op een levenscyclus) en Home composteerbaar (voor gegarandeerd volledige biologische afbreekbaarheid)
Op het plein voor Duurzame disposables zijn de leveranciers uitgenodigd, die de zakelijke eindgebruikers naast producten ook de benodigde kennis en informatie kunnen leveren. Zodat zij bij de aanschaf van onder meer duurzame disposables een verantwoorde keuze kunnen maken.

BIM4ALL

biocompact

BlauHoff

BrickBin

Burgman

Café Salento

Coffee based

DURAFLOW

Ecolution

Ecosmart Nederland

FootFellas

FRISTADS

Glimble

Groveko

Happy Cups

HelderheidOverWater

Herena-afvalbakken

Herock Workwear

Holland Water

iTapToo

J.J. Darboven

Markies Catering

MEGAMAN

Mr. Friendly

OPNIEUW!

OURGreen

PicnixX

Prodinex

PWR Systems

Slurpzak

STREET-STUFF!

Texet Benelux

Toletto

Wepa Professional

Werkfruit