Het nieuwe modulair bouwen is circulair

In een tijd, waarin bedrijven bij het realiseren van hun (tijdelijke) husvesting streven naar minder afval, snelheid, gemakkelijke aanpassing aan de veranderende wensen en betrouwbare levering vallen steeds meer organisaties voor modulair bouwen. Waarbij het niet uitmaakt of het daarbij gaat om groeiende bedrijven, uitbreidende zorginstellingen of fuserende scholen.

Modulair bouwen houdt in, dat de modules, waaruit het gebouw bestaat vooraf in de fabriek zijn gemaakt. Pas op de gewenste plaats worden deze tot een geheel gemaakt. Menig facilitair verantwoordelijke heeft daarbij nog de gedachte van de vroegere bouwketen, al ontwikkelde de modulaire bouw zich inmiddels tot het niveau van ultramoderne productie- en onderzoekgebouwen, gelijkwaardig aan de resultaten van de traditionele bouw..

In de laatste jaren bewoog de modulaire bouw zich als gevolg van het duurzaamheidsdenken sterk in de richting van de circulaire bouw. Dat uitte zich in het gebruik van duurzame materialen, een geringer aantal vervoersbewegingen, een geringer energiegebruik en reductie van bouwafval. Naast de inzet van energiebesparende maatregelen, zoals hoge isolatiewaarden, PV-panelen en geen beton, Naast gebruikte duurzame materialen, zoals hout en andere biobased materialen.
Facilitair verantwoordelijken, die op zoek zijn naar een zo laag mogelijke CO2-belasting van hun (tijdelijke) huisvesting, kunnen hun licht opsteken bij de deskundigen op de beursvloer.

Foto Dutch Cabin Group, Circulair, modulair bouwen als toppunt van (tijdelijke), duurzame huisvesting.

Binnenkort verschijnen hier de eerste resultaten. Bedankt voor uw geduld.