Buitenmeubilair met meerwaarde voor werkplekken

Met de opwarming van de aarde stijgt ook het aantal zomerse dagen, zodat bedrijfsterreinen gemakkelijker gebruikt kunnen worden om buiten te werken. Zeker ingeval van vergaderen, lunchen of de vrijdagmiddagborrel geeft dat meerwaarde. Uiteraard alleen als het terrein daarvoor ingericht is met buitenmeubilair met meerwaarde voor de werkplekken en -omgeving.

Bij buitenmeubilair denken we als vanzelfsprekend meteen aan tafels en stoelen. Precies waar het maken van de keuze begint, want in een zakelijke omgeving zijn de eisen anders dan thuis. Zo moet dat goed aansluiten op de beleving van de werkomgeving, ergonomisch verantwoord zijn, niet teveel onderhoud hebben, aangevuld worden met bedrijfsspecifieke wensen, zoals afvalbakken, en onbetwist duurzaam en circulair zijn.

Bij het plaatsen van buitenmeubilair komt meer kijken dan alleen de keuze voor het ontwerp, de invulling en het aantal plaatsen. De omgeving van het buitenmeubilair is ook belangrijk. Vandalisme, verlichting, afval, overlast en zonbescherming spelen ook een rol in de overweging.

Daarom is het beter als de facilitair verantwoordelijken en gebouwbeheerders vanuit de specifiek, zakelijke wensen die zij aan het buitenmeubilair voor het bedrijfsterrein stellen, zich eerst oriënteren. Bijvoorbeeld op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer, waar zij niet alleen inspiratie kunnen opdoen, maar ook kennis en informatie vergaren. Zodat hun buitenmeubilair een optimale aanvulling op de werkomgeving is.

Foto Interdesign, voor een betere beleving van het bedrijfsterrein