Overkappingen voor verschillende doeleinden

Het ontvangen van onder meer klanten, bezoekers en leveranciers is een zeer belangrijk onderdeel van gastvrijheid. Je laat hierdoor immers een eerste indruk van de organisatie achter.

Er zijn verschillende overkappingen en deze zorgen voor een bepaalde uitstraling. Als de entree bij binnenkomst overkapt is, zorgt dit in ieder geval voor een droge binnenkomst. Een desgewenste dakconstructie, die kan dienen als bescherming voor de verschillende weersinvloeden. Overkappingen zijn er in verschillende soorten en maten. Zij kunnen ook verschillende doeleinden hebben. Van een fietsoverkapping tot een overkapping waaronder gerookt kan worden en alles daar tussenin. Aan de facilitair manager en/of de gebouwbeheerder de taak om dit te reguleren. Vanuit praktische en/of wettelijke overwegingen wordt er vanuit organisaties vaak een buitenopslag voor goederen en materialen ingezet. Ook bestaat de mogelijkheid dat dit wordt gedaan omdat er geen inpandige ruimte meer beschikbaar is. Buitenopslag wordt vaak gebruikt voor lege pallets, transportmiddelen, fietsen, gasflessen, afval en bijvoorbeeld bulkvoorraad. Veel van deze goederen worden dus blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden.

Een goede bescherming voor deze weersomstandigheden kan een overkapping zijn.
Tevens geeft zo’n overkapping meteen een goede indruk van een gestructureerde organisatie. Alles staat nu netjes beschut en het geeft dus ook geen rommelig aanzicht.