Dieptereiniging voor hygiënische leer- werk- en zorgomgevingen

In de afgelopen coronatijd groeide onder facilitair verantwoordelijken het besef van het belang van een goede hygiëne op de werkplekken, grootkeukens en toiletten, zowel in de zorginstellingen, op kantoor als op school. Onze zorg-, werk- en leeromgevingen werden hygiënischer. Om deze situatie op langere termijn te kunnen vasthouden is dieptereiniging onontkoombaar. Een schoonmaakvorm, vergelijkbaar met de grote voorjaarsschoonmaak in de huishoudens van onze grootmoeders.

Met dieptereiniging gaan alle onderdelen in de sanitaire ruimten, de grootkeuken en zelfs de werkplekken een keer helemaal van de plaats. Zodat de schoonmakers overal goed bij kunnen komen, want onvermijdelijke raken in de loop van de tijd veel moeilijk bereikbare plekken toch vervuild. Met een dieptereiniging worden al deze plekken gereinigd en gedesinfecteerd.

Dieptereiniging is een vorm van specialistische vorm van schoonmaak. Lang niet alle bedrijven zijn in staat deze naar behoren uit te voeren. Zij vereisen andere vaardigheden van de medewerkers, andere reinigingsmiddelen en -apparatuur. En deze bedrijven verzorgen na afloop eventueel ook de vereiste certificering.

De voordelen van dieptereiniging betreffen niet alleen de hygiëne. Zo bevorderen goed gereinigde grootkeukens de brandveiligheid; echt schone toiletgroepen leiden bij zowel gasten als medewerkers tot een betere beleving; terwijl de flexibele werkplekken minder bijdragen aan de verspreiding van ziekten, met minder ziekteverzuim als gevolg.

Alle redenen om op de beursvloer kennis te maken met de diverse aanbieders.

Foto 1nergiek, dieptereiniging voor werkplekken, grootkeukens en toiletten