Duurzaam vloeronderhoud

Bij vloeronderhoud denk je niet direct aan duurzaamheid, representativiteit, rentabiliteit of beleving. Toch hebben al deze aspecten daarmee te maken, want slecht onderhouden vloeren slijten eerder, maken een slonzige indruk op bezoekers en geeft medewerkers het idee, dat zij een minderwaardige werkomgeving hebben. Een duurzaam heeft betrekking op het onderhoud. Met het gebruik van geen of zo weinig mogelijk chemische producten het onderhoud even kwalitatief te laten zijn als het traditionele onderhoud.

Het onderhoud verschilt per vloer, al naar gelang de soort. Voor tapijt, hout, linoleum, natuursteen of epoxy worden andere schoonmaakmiddelen en reinigingsmethodes gebruikt. Bovendien vragen harde vloeren om een andere benadering dan zachte vloeren, en vereisen complicaties als vlekken, vocht en slijtage een andere omgang. Vraagt goed vloeronderhoud al om een gespecialiseerde schoonmaker, duurzaam vloeronderhoud helemaal.

Vanwege het veelvuldige gebruik laten veel gebouwbeheerders hun vloeren regelmatig onderhouden. Zij laten het veelal aan de specialisten van het schoonmaakbedrijf over hoe dat gebeurt. In de veronderstelling, dat dat goed en duurzaam verantwoord gebeurt. Dit goed vertrouwen geeft geen garantie, dat dit gebeurt in overeenstemming met hun uitgangspunt van hun maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ga daarom op de beursvloer zeker langs de deskundigen van duurzaam vloeronderhoud, de leveranciers van de materialen.

Foto Burgman. Voor kennis over duurzame reinigingsmiddelen naar de juiste leverancier.