De voordelen van gecentraliseerde beveiligingssystemen

Een belangrijk onderdeel van de bedrijfsveiligheid bestaat uit het voorkomen van fysieke inbraken, insluipingen op de werkvloer en brandgevaarlijke situaties. Met de veilige werkomgeving is de beveiligde werkomgeving essentieel om medewerkers ongestoord en goed hun werk te kunne laten doen.

In veel organisaties wordt daarom gewerkt met een groot aantal verschillende beveiligingssystemen. Of het nu gaat om toegangscontrole, inbraakbeveiliging, brandveiligheid., etc. Deze hebben ieder hun eigen handleiding, logins en updates, zodat veel tijd en werk moet worden besteed om alles bij te houden, te actualiseren en te overzien. Uiteraard is de opvolging dan ook gedecentraliseerd, zodat soms kostbare tijd verloren gaat, terwijl de kans op ‘lekken’ groter is.

Om deze versnippering tegen te gaan, kiezen steeds meer bedrijven er voor om deze systemen op één plaats, in de cloud en veilig bij elkaar te zetten. Goed voor de opvolging, ter bevordering van de veiligheid, ter vermindering van het onderhoud en om de kosten te drukken. Daarnaast voorkomt een platform ‘gaten’’ in de beveiliging, omdat alle communicatie en activiteit via één interface verloopt en er constant analyse en correlatie plaatsvindt van data.

Als de organisatie van bezoekende facilitair verantwoordelijken nog niet zover is, biedt de beursvloer uitkomst, omdat daar voldoende deskundigheid en informatie wordt aangeboden om de beveiligingssystemen in de organisatie zo snel en vakkundig mogelijk te centraliseren.

Foto Shutterstock, Op een platform staat alles gecentraliseerd