Objectbeveiliging grootste afschrikking criminelen

Hoeveel camera’s er ook zijn opgesteld, hoe hoog de hekwerken ook zijn, met hoeveel sloten de toegangscontrole ook is verzekerd; of hoe het alarm ook is afgesteld. Geen van deze maatregelen haalt het bij de afschrikking van criminelen door objectbeveiliging.

Hoewel de criminaliteit nog altijd een belangrijke overlast- en schadepost in onze bedrijfs- en overheidsgebouwen, scholen, ziekenhuizen, etc. veroorzaakt, wordt de rol die beveiligers in de verhindering daarvan kunnen innemen, nog teveel onderschat. Door plaatsen zoals scholen, bedrijven en banken te helpen bewaken, kan veel voorkomen worden. Of je objecteigenaar moet het geld liever besteden aan schadeherstel, na overlast en ontvreemding.

Natuurlijk hangt de inzet van objectbeveiliging ervan af wat er te beveiligen is. Sommige panden blijken meer in trek te zijn dan andere. En niet in alle panden valt even veel te halen. Bovendien zijn er vele soorten van objectbeveiliging. Gemeenschappelijk hebben ze wel, dat de overlast en schade die inbrekende criminelen veroorzaken, met objectbeveiliging voorkomen kan worden.

Bij de keuze voor goede objectbeveiliging komt heel wat kijken. Zo zijn er de bewakers, die op verschillende competentieniveaus zijn opgeleid, verschillen de tijden van inzet, kan deze door preventieve maatregelen versterkt worden en dient deze in alle gevallen afgestemd te worden op het object zelf.
Daarom is de keuze voor een goede objectbeveiliging ook een persoonlijke keuze van de opdrachtgever. Een die zich niet laat sturen door de mooiste website, het beste verkooppraatje of de goedkoopste aanbieder. Deze begint met goed menselijk contact.