Specialistische schoonmaak komt niet dagelijks voor

Specialistische reiniging komt niet dagelijks voor en valt dan ook niet onder normale schoonmaak. Het gaat om een bijzondere reiniging, afhankelijk van de ruimte, de functionaliteit, het productieproces, calamiteit of preventie-maatregel.

We spreken over industriële reiniging als in de ruimte machines, robots of chemicaliën aanwezig zijn en de vervuiling of lekkage schoonmaakhandelingen vereisen. Glas- en gevelreiniging kunnen door hun bevuiling vaak niet met normale schoonmaak worden opgelost en derhalve zal zandstralen, stoomreiniging of chemisch reinigen moeten worden toegepast. Bij calamiteiten zoals brand en waterschade geldt weer een andere, specifieke aanpak. Grootkeukens moeten in het kader van het hygiëneplan regelmatig worden gereinigd. Leidingen, waterinstallaties, computerschermen, sanitair, vloeren en plafonds vragen ook om speciale schoonmaak.

En voor ziekenhuizen en vooral operatiekamers en cleanrooms gelden weer andere regels. Laat u dus tijdig en uitgebreid adviseren indien u specialistische schoonmaak inhuurt.