Home » Deelnemen » Kennismaken met de diverse vormen van standbouw » Unieke houtbouw als creativiteit belangrijker is dan de kostprijs

Unieke houtbouw als creativiteit belangrijker is dan de kostprijs

Deelnemers die minder waarde hechten aan de kostprijs van hun stand en meer waarde hechten aan hun creatieve vrijheid, kiezen vaker voor houtbouw. Een stand van houtbouw is uniek, omdat de gebruikte materialen op maat gemaakt worden. Uiteraard hangt daar wel een hoger prijskaartje aan, want in de regel is unieke houtbouw twee tot drie keer zo duur als unieke systeembouw, waar met vaste materialen wordt gewerkt, en de bouwtijd ongeveer twee keer zo lang is.

Voor zowel unieke hout- als systeembouw geldt, dat de deelnemer zelf op zoek moet naar een standbouwer. De organisatie heeft geen vaste relatie, noch ervaring met welke standbouwer dan ook, van systeem-, noch van houtbouw. Op internet zullen ongetwijfeld de nodige aanbieders staan, als zij deelnemers niet al zelf benaderen, of kennen de deelnemers zelf standbouwers.

Deelnemers die een beroep doen op standbouwers van houtbouw wordt sterk geadviseerd hen op de hoogte te brengen van de aparte subrubriek Standbouwers, zodra zij met hen in zee gaan. In deze rubriek staat een aantal zaken opgenomen waar deze rekening mee te houden hebben, zoals het bouwreglement, op- en afbouwtijden, toegangscontrole en bestellingen voor de stand bij zowel de organisatie als de Jaarbeurs. Let wel, toegang tot de subrubriek is gekoppeld aan het contract van de standhouder.
Meer lezen

Houtbouw voor deelnemers, die meer waarde hechten aan hun creatieve vrijheid dan aan de prijs-opbrengstverhouding van hun deelname.

Meer standbouw:

Themastands

Individuele systeembouw

Unieke systeembouw

Beursthema’s in de editie 2024