Afval reduceren in eigen beheer

Afval is het minst aantrekkelijke ‘product’ van elk bedrijf. Je ontkomt er niet aan, maar wilt er wel vanaf. Liefst zo duurzaam mogelijk en tegen zo laag mogelijke kosten. De afvalberg verminderen is daarom altijd prettig, maar hoe? Voor organisch afval is dat makkelijk. Gebruik een machine om het te composteren en binnen 24 uur zijn etensresten en groenafval omgezet in een bodemverbeteraar waar elke tuinder blij van wordt.

Composteermachines zijn er in alle soorten en maten. Van een klein restaurant tot een groot vliegveld, voor elk bedrijf is een oplossing op maat. De composteermachines van TEN Composting zijn compact, waardoor ze relatief weinig ruimte in beslag nemen.

Een unieke combinatie van microben en warmte zetten het organische afval binnen 24 uur om in compost. Dit gaat volledig automatisch. Het volume van het afval neemt met negentig procent af. De status van het composteerproces is te volgen via een scherm op de machine. Composteermachines zijn het niet schadelijk voor de gezondheid. De machine verwarmt de compost, waardoor eventuele schadelijke bacteriën worden gedood. Daarnaast is de machine zo ontworpen dat er geen vervelende geuren vrij komen. De lucht uit de machine stroomt weg via de luchtafvoer. Om de machine te kunnen installeren, heeft u krachtstroom en een luchtafvoersysteem nodig.

Composteermachines zijn bovendien handig in gebruik. U kunt de machine op elk gewenst moment vullen en wanneer het afval is verwerkt, kunt u ‘m met één druk op de knop legen. Het kost nauwelijks extra tijd. Composteermachines zijn een eenvoudige en efficiënte manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld.