Samenwerken en communiceren op afstand

Videoconferencing is het online vergaderen mét beeld via een conferencingoplossing (microfoons, soundbars, camera’s en software). Een efficiënte manier van vergaderen die sinds de introductie van ‘het moderne werken’ steeds vaker wordt geïntegreerd in de werkwijze van uw medewerkers. Veel bedrijven hebben een Werken op Afstand beleid, waarbij veel medewerkers vanuit thuis of een andere externe locatie werken.

Omdat samenwerken op afstand meer en meer een gebruikelijke praktijk wordt, is het hebben van een betrouwbare conferencingoplossing belangrijker dan ooit geworden. Het hebben van een effectieve oplossing kan de flexibiliteit van werknemers vergroten om op afstand samen te werken.

Videoconferencing mogelijkheden
Als het gaat om een ruimte waar je efficiënt kan samenwerken wordt er niet meteen gedacht aan de werkplek . Maar vooral voor samenwerken op afstand is de werkplek uitermate geschikt en bovendien vertrouwd. Zeker wanneer collega’s steeds vaker extern werken en het samenwerken op afstand toeneemt, kan een  conferencingsysteem op uw werkplek een aangename toevoeging zijn. Het stelt u in staat productief te blijven op uw pc, terwijl het systeem de videoconferentie en andere administratieve taken afhandelt.

Voor de benodigde software is Microsoft Teams dé oplossing voor samenwerken & communiceren in groepsverband. Het biedt medewerkers een gebruikersvriendelijke, veilige en geïntegreerde oplossing

om samen te werken en digitaal te vergaderen. Zowel intern als extern. U kunt overal werken en uw teamleden kunnen gemakkelijk chatten, videobellen, samenwerken aan bestanden en werken met uw favoriete apps.