De preventieve inzet van beeldschermbrillen

In een tijd van toenemend beeldschermgebruik, schaarser arbeidspotentieel en gemiddeld oudere medewerkers wordt preventie steeds belangrijker. Voorkomen is nu eenmaal goedkoper en beter dan genezen. Vooropgesteld dat dat laatste nog mogelijk is. En voor facilitair verantwoordelijken die dit allemaal nog niet goed zien, biedt de beeldschermbril uitkomst.

Ruim 6 op de 10 werknemers draagt een bril. Voor hen zijn voor het werken achter een beeldscherm, op een tablet of met een smartphone speciale beeldschermbrillen ontworpen. Ingeval van prikkelende of vermoeide ogen. Bij hoofdpijn of schouder- en nekklachten. En als meer dan 2 uur per dag achter een beeldscherm door gebracht wordt, bieden deze brillen uitkomst, omdat dan een normale bril niet meer voldoet.

Zo’n beeldschermbril zorgt voor scherp zicht achter de computer, tablet of smartphone. Welke brilsterkte iemand ook hebt, door het speciale glas hoeven ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid. Daarbij zorgt de beeldschermbril er ook voor dat werknemers niet langer meer met een gespannen houding achter het beeldscherm plaatsnemen. Het gebruik van een aparte bril voor de tijd achter een beeldscherm verhoogt daarom het werkcomfort en verminderen de klachten.

Facilitair verantwoordelijken die meer willen weten over de mogelijkheden van beeldschermbrillen of er meer kennis mee willen maken kunnen op de beursvloer terecht.