Het gehele jaar door op zoek naar de gewenste luchtkwaliteit

Geen plaats in gebouwen of de luchtkwaliteit speelt een rol. Ongeacht waar zij zich bevinden: in kantoren, op scholen, in zorginstellingen, etc, Ongeacht waarvoor de ruimte wordt gebruikt: werkplekken, klaslokalen, ziekenzalen, dan wel alle ruimten die er zijn om daar te komen. Daarom worden gezonde werkplekken, lesplaatsen, genezingsplaatsen, bezoekersplaatsen, etc. in hoge mate bepaald door de kwaliteit van de lucht, die wij daar inademen.

Daarom is voor iedere facilitair verantwoordelijke de luchtkwaliteit in hun gebouw(en) een constante bron van aandacht. Uiteraard is deze per periode van het jaar en dag verschillend. In het voorjaar spelen de pollen een rol; in de zomer de warmte; in het najaar vocht en in de winter de kou. En door het gehele jaar spelen stof, CO2 en micro-organisme altijd een rol van betekenis.

Om de luchtkwaliteit op de gewenste kwaliteit te houden, staat hen een scala aan maatregelen ter beschikking. Naast schoonmaak van de ruimtes en de ventilatiekanalen zijn dat be- en (ont)vochtigers, CO2-meters, desinfecterende apparatuur, etc. Daartussen door spelen nog energieverbruik, preventie en maatschappelijke omstandigheden nog een rol. Kortom het gezond houden van hun gebouwen is geen gemakkelijke opgave.

Alleen daarom is een bezoek aan de beursvloer al de moeite waarde. De nodige deelnemers kunnen de bezoekende, facilitair managers en gebouwbeheerder van de nodige kennis, informatie en oplossingen voorzien om voor de door hen gewenste, constante kwalitatieve luchtkwaliteit te zorgen.

Foto QleanAir, Goede luchtkwaliteit houdt facilitair managers en gebouwbeheerders door het gehele jaar heen bezig.