Luchtreinigers voor schone lucht op de werkplek

Kantoorapparaten, slechte ventilatie en slecht schoon gehouden werkplekken vorm een belangrijke bron van luchtvervuiling op kantoor. Luchtreinigers bieden dan uitkomst, want gebleken is, dat frisse lucht op kantoor een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van medewerkers, hun arbeidsprestatie en tot een geringer ziekteverzuim leidt.

Facilitair managers die voor de keuze staan van de aanschaf van luchtfilters kunnen hun beslissing het beste nemen op basis van het inventariseren van de behoefte. Over hoeveel vierkante meter luchtreiniging gaat het per werkplek. Dat bepaalt de capaciteit van de luchtreiniger. Hoeveel medewerkers zitten er in de ruimte? Welke bijkomende vervuilingsbronnen zijn er, zoals kantoorapparatuur of de nabijheid van wegen of fabrieken. Laat daarom ook uw toeleverancier een inventarisatie maken.

Na het bepalen van de behoefte aan luchtfilters bestaat er de keuze uit verschillende soorten. Belangrijk daarbij is te letten op de soort filter, die ook de toepassing bepaalt. Zo zijn er luchtreinigers met een koolstoffilter, die specifiek goed werken tegen rook en kookgeuren. Daarnaast zijn er luchtreinigers met een HEPA filter, welke juist weer optimaal zijn om fijnstof, pollen en stof tegen te gaan. Uiteraard is er ook een groot aanbod met luchtreinigers die meerdere filters hebben. Voeg daarbij de luchtfilters met een ingebouwde luchtbevochtiger en de keuze blijkt dan moeilijker te zijn dan zich aanvankelijk liet aanzien.
Een bezoek aan het plein Schone lucht op kantoor biedt dan beslist uitkomt.