Toe aan een nieuwe uitstraling

Een kantoorinrichter kan nog zo mooie woorden besteden aan de werkwijze, wat betekent het in de praktijk? Een voorbeeld van hoe het gaat als zo’n specialist aan het werk gaat.

Het gaat om Verel Building Experiences. Die staat voor het versterken van merken door het Bouwen van Belevenissen. Het combineert ervaring en vakmanschap in interieurbouw en eventbouw met de nieuwste digitale trends. De aanpak is gebaseerd op Denken Durven Doen.

Met een deskundig team dat meedenkt, eigenzinnige vragen durft te stellen en met creatieve en duurzame oplossingen komt. In Design Thinking zit de kracht: snel van idee naar concept, naar realisatie in de praktijk. Alles onder één dak.

„Wat we bedenken kunnen we ook bouwen. Kortom, de perfecte partner voor de totale realisatie van slim interieurwerk, innovatieve events een eigentijdse studio of een compleet experience center.”

Kantoorpand Acer
Het Nederlandse hoofdkantoor van elektronicaproducent Acer was toe aan een nieuwe uitstraling en is aangepast aan de hedendaagse trends. De hoogste tijd voor een transformatie en dat volgens de visie en aanpak van Verel.

In het gebouw op bedrijventerrein De Herven in ‘s-Hertogenbosch is de kantooromgeving op de begane grond aangepakt en de receptie vernieuwd. Er zijn ook speciale ruimtes gecreëerd, predator office,

google office en een moderne kantine dat tevens kan dienen als wachtruimte maar ook als gezellige bar.

„De ambitie was om een ruimte te creëren die gastvrijheid uitstraalt en biedt. Een plek om bij elkaar te komen, om mensen te ontmoeten. Het is een kantoorpand van tientallen jaren oud dat je transformeert. Deze innovaties maken nieuwe manieren van werken mogelijk. Het pand was gedateerd en is nu weer hedendaags en toekomstbestendig.”

Vertaling merk
Verel zorgde voor een vertaling van het sterke merk Acer, in vormen en materialen. „Je creëert plekken waar mensen bij elkaar komen. In een prettige en comfortabele omgeving, waar het goed overleggen is door o.m. het gebruik van akoestisch materiaal.”

Planten en groen bevorderen de werksfeer. Het is een tijdloos ontwerp met strakke lijnen en een duidelijke vormtaal door de gehele ruimte. Er is gekozen voor akoestische en functionele materialen, in neutrale kleuren antraciet, wit en groen. Om ruimtes eenvoudig te kunnen transformeren is gekozen om te werken met peesdoeken. Zo geef je een ruimte eenvoudig en snel een nieuwe uitstraling als dat op een moment of bij een event nodig is.

Verel was verantwoordelijk voor het totaalontwerp van de nieuwe receptie en kantooromgeving. Het project is uitgevoerd in samenwerking met MB Afbouw projecten voor de sloop en de ruw- en afbouw. „Maar ook bij Acer geldt: we staan voor het ontzorgen van de klant.”