Univerzuil als uitbreiding op diverse toegangscontroles

Een flexibele oplossing voor toegangscontrole en/of bezoekersmanagement. Dat is het eigen product van Automatic Signal om overal toe te kunnen passen.

Univerzuil is een universele uitbreiding op diverse toegangscontrolesystemen, speciaal voor het innemen van bezoekerspassen. Door de flexibele opzet kan de zuil op vele plaatsen worden ingezet. Univerzuil kan worden voorzien van diverse apparatuur zoals kaartlezer, intercom, card collector, videofoon. Voor de toepassing van RVS is de Univerzuil ook geschikt voor buitengebruik.

De Univerzuil gaat al twintig jaar lang mee. Aanleiding was het verzoek van een bank om een oplossing te vinden voor het feit dat bezoekers regelmatig vergaten hun passen in te leveren bij vertrek. Fabrikanten van systemen voor toegangscontrole konden geen oplossing leveren die voldeed aan de eisen van de klant en daarom ging Automatic Signal in de eigen werkplaats zelf aan de slag. 

Het werd een slank vormgegeven zuil met een inslikmechanisme dat het pasje niet alleen kan innemen, maar ook controleert of het geldig is. Is het pasje ongeldig, dan wordt het niet ingenomen en gaat de uitgang niet open. 

Meer uitvoeringen
In de loop van twintig jaar zijn er honderden geplaatst, zowel door Automatic Signal zelf als door andere installateurs. Een van de grote voordelen is dat de zuil gebruikt kan worden in combinatie met nagenoeg alle toegangscontrolesystemen.

Van de Univerzuil zijn meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn zuilen voor binnen en voor buiten. Bovendien kunnen ze worden voorzien van één of twee openingen om toegangspassen in te nemen. De Univerzuil is in alle kleuren verkrijgbaar.

De hoge versie van de Univerzuil is geschikt voor bediening vanuit vrachtwagens en bussen. Bij de ‘dubbele’ bediening van deze uitvoering kunnen de functies zowel op personenautoniveau als op vrachtwagen-/busniveau worden bediend.
De buitenversie van de UniverZuil is uiteraard voorzien van enige klimaatbeheersing en intern zodanig geconstrueerd dat eventueel binnengedrongen regenwater wordt afgevoerd.

De Univerzuil past in het rijtje eigen producten waarmee Automatic Signal een eigen aanpak op maat voor klanten heeft. Andere zelf ontwikkelde en geproduceerde producten zijn Guartnet (een volledig draadloos objectdetectiesysteem, dat veel wordt toegepast in musea), en Securiblox (modulaire ‘bouwstenen’ voor beveiliging op het gebied van inbraak-, brand-, camera- en/of objectbeveiliging).