Wegwerpplastic in de ban vanaf 2024 op kantoor

Vanaf 2024 is er een verbod op wegwerpbekers op kantoor. De maatregelen komen voort uit Europese regelgeving die sinds juli 2021 van kracht is (SUP richtlijn). Waarin de EU gebruik van single-use plastic wil verminderen.Zelfs kartonnen bekertjes die vaak te vinden zijn naast koffie of waterkoeler worden verboden, gezien die voor een gedeelte uit plastic bestaan. 

Hergebruik het nieuwe normaal.
De samenleving keert zich tegen plastic flesjes met water of frisdrank, en hergebruik is het nieuwe normaal aan het worden. Mede hierdoor zijn veel  facilitair verantwoordelijken aan het kijken naar duurzame alternatieven op kantoor. Waar snel duidelijk wordt dat bijna alle drankjes behalve lauw water uit de kraan tegenwoordig nog alleen beschikbaar zijn uit een plastic fles. 

Slimme watertappunt & herbruikbare flesjes als alternatief op drankjes in verpakking
Door gebruik te maken van slimme waterdispenser zoals de Aquablu Refill kunnen werknemers toegang krijgen tot gezonde drankjes – zonder het afval. Met een ruime keuze tussen gefilterd, bruisend en smaakjes water. De verschillende verfrissende watertypes zijn gezond, heerlijk van smaak en dragen bij aan een goede hydratatie en concentratie op kantoor.

Duurzaam & onderscheidend
Wil jij ook graag voorop lopen en plastic afval verminderen op kantoor? Kijk dan naar een duurzaam watertappunt, als vervanger voor flesjes, drankautomaten & water tonnen.