‘Bakkie energie’ vergt de nodige kennis

Koffie is niet zomaar koffie. Want het ene ‘bakkie energie’ is het andere niet. Spreek op de werkvloer wat medewerkers aan en snel is duidelijk hoe groot het belang is van een goede kwaliteit van koffie uit de automaat. Wat komt daarvoor kijken?

Essentieel onderdeel van bedrijfscatering is de koffievoorziening. Goede kwaliteit zorgt voor wakkere medewerkers die met meer plezier aan de slag gaan.

Café Salento is een aanbieder die met veertig jaar ervaring zelf koffie heeft ontwikkeld.
„Wij selecteren scherp op smaak, kwaliteit, productiemethodes, verpakkingen en duurzaamheid,.”

Voor de Café Salento koffiemelanges worden de koffiebonen eerst per soort apart gebrand omdat iedere koffiesoort, voor optimaal smaak resultaat, op een andere temperatuur gebrand moet worden. 
Voor de Café Salento worden de bonen pas na het branden gemelangeerd en dat verschil wordt meteen geproefd, als het goed is.
„De smaak van de Café Salento koffie wordt bij “blinde” smaaktesten altijd zeer hoog
gewaardeerd en is dé smaakverrassing voor de echte koffiedrinker.”

Kwaliteit gewaarborgd 
De koffiekwaliteit wordt gewaarborgd door professionele koffiebranderijen als UCC Coffee Roasters Benelux in Bolsward en de gerenommeerde koffiebranderij J.J. Darboven GmbH & Co. KG in Hamburg. Er wordt nauw samengewerkt met deze producenten van Café Salento kwaliteitsmerk en om constante smaak en de hoogste kwaliteit te garanderen.

Natuurproduct
Koffie is een natuurproduct. Geen oogst is hetzelfde. Toch smaakt de koffie die je schenkt altijd hetzelfde. Dat komt omdat jouw koffie niet uit één koffiesoort bestaat, maar uit een melange van meerdere koffiesoorten. De smaak en het aroma van koffiebonen komen pas goed tot hun recht als ze op een deskundige manier worden gemengd en dat heet melangeren. Om te garanderen dat er constante kwaliteit wordt aangeboden, beoordeelt de melangeur de monsters groene koffie per partij op hun kenmerken. Hij houdt er rekening mee dat eigenschappen van koffiesoorten elkaar aanvullen. en vervolgens worden proefmelanges getest zodat er een constante kwaliteit en smaak is. Daarna worden de bonen grootschalig geroosterd.

Smaken verschillen en zijn persoonlijk. Drink je het liefst milde aromatische koffie? drink dan Arabica koffie. Heb je liever krachtige koffiesoorten drink dan een mix melange van Arabica en Robusta bonen..

Voor een lekkere koffie gebruik je bonen van de hoogste kwaliteit.
De beste en lekkerste Arabica bonen zijn afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika waar de temperatuur, bodemgesteldheid, luchtvochtigheid en vakkennis zorgen voor de mooiste koffiesoorten.