Toegang kan op veel manieren

Het huidige landschap van mogelijkheden om toegang te krijgen is divers. Natuurlijk bestaan er nog volop mechanische sloten. Maar de technologie rukt op met elektronische oplossingen. Eventueel op afstand met smartphone te bedienen.

Een bedrijf met veel oplossingen op dit gebied is Mauer Nederland. Het is een specialist in het produceren en het oplossen van alle toegangsvraagstukken, zowel op mechanisch als elektronisch gebied. Iedere klant kent zijn eigen wensen op het gebied van veiligheid, sfeer, luxe en comfort.

„Mauer biedt een optimale invulling van deze persoonlijke en unieke wensen. Het ontzorgen van beveiligingsvraagstukken rondom toe- en uitgangen door de productie en levering van (locker)sloten, cilinders en (elektronische) toegangssystemen, ook via uw smartphone, is waar we voor staan.”

Daarbij is het gespecialiseerd in het verzorgen van complete ELLcam lockersystemen, mechanische en elektronische systemen: van advisering en samenstelling tot de daadwerkelijke uitvoering.
Mauer Nederland is ontstaan in 1999 uit Van Erp Agenturen. De hoofdvestiging bevindt zich in Amersfoort. Hier vindt de verkoop, montage en orderafhandeling plaats door ruim 25 toegewijde werknemers.

Eigen fabriek
De producten worden gemaakt in eigen fabriek in het Bulgaarse Varna, waar 160 medewerkers werkzaam zijn. Hier worden o.a. al onze cilinders en ELLcams geproduceerd. Door deze productie in eigen fabriek kan er veelal snel en uit voorraad worden geleverd.

In mei 2016 is bekend gemaakt dat Mauer onderdeel wordt van ASSA ABLOY, wereldwijd marktleider in oplossingen voor het openen van deuren. „Onze kwaliteit en flexibiliteit blijft gewaarborgd en de sterke punten van beide bedrijven worden gebruikt om al onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

Twee aanpakken illustreren het brede aanbod van deze specialist. Op het gebied van elektronisch toegangsbeheer en cilindersloten

Elektronisch
Voor het eerst werkt Mauer met elektronische deurbeslagen van SMARTair®. „Met SMARTair® kiest u voor een veilig en compleet toegangssyteem. Maak uw deursloten elektronisch en beheer realtime toegangsrechten in uw gebouw. Kiest u voor toegangscontrole met kaart, tag, pincode of telefoon? Of wilt u liever een combinatie? Er zijn veel verschillende mogelijkheden met SMARTair®.”

Eenvoudig kunnen sloten worden omgezet naar elektronische sloten met SMARTair®. „Het omzetten van mechanisch toegangsbeheer naar elektronisch lijkt misschien erg ingewikkeld, maar dat is het niet. Wij kunnen het eenvoudig voor u omzetten. Het bespaart enorm veel geld èn tijd!”

Zo koos een Deense school voor SMARTair®, omdat het altijd veel tijd kwijt was met het vervangen van sleutels. De beheerder koos daarom voor SMARTair®.

Wat is het beste cilinderslot?
Om het beste cilinderslot te kiezen voor een woning of kantoor, is het belangrijk om verschillende aspecten in acht te nemen. 
„Stel vooraf de juiste vragen om zo tot de juiste keuze te komen! Is het bedoeld voor uw woning of voor een bedrijfspand? Welke veiligheidseisen zijn er nodig? Moeten uw sleutels extra beveiligd zijn tegen kopiëren?” Mauer beschikt over verschillende cilinderprofielen met allemaal eigen kenmerken.