Goed schoonmaken én kosten besparen? Dat kan!

U wilt goed en snel schoonmaken en tevens kosten besparen? Er zijn grofweg twee schoonmaakmethodes die gebruikt worden. Dat is de traditionele schoonmaakmethode en de methode met microvezelreiniging. Voor grondige reiniging met kostenbesparing raden we bij Burgman zonder twijfel de microvezelmethode aan.

Schoonmaken: traditioneel vs microvezel

Bij de traditionele methode wordt een sopje gemaakt, waarbij het reinigingsmiddel wordt vermengd met water.  Er wordt schoongemaakt met een doek en een mop. Het maken van een sopje kost tijd. Daarnaast speelt er in de meeste gevallen overdosering qua hoeveelheid reinigingsmiddel dat in het water wordt gegooid. Het maken van het sopje, het meenemen van de emmer, het telkens nat maken en uitwringen van de doek of mop kost allemaal kracht, arbeid en tijd. Een doek is vaak te nat of te droog, waardoor het niet in één keer snel en streeploos schoon wordt.

Bij de microvezelmethode wordt er gebruik gemaakt van microvezeldoeken en vlakmoppen. Met een sprayflaconwordt de doek klamvochtig gemaakt of, optioneel, met reinigingsmiddel. De microvezels dringen door in de poriën van het te reinigen
oppervlak. Dit kost veel minder handelingen, minder arbeid en minder tijd dan de traditionele methode. De klamvochtige doek maakt bovenal snel en streeploos schoon.

Besparing op kosten, tijd en milieu

De schoonmaakmethode met de microvezeldoek biedt voordelen op verschillende gebieden. U bespaart niet alleen op kosten, maar zeker ook op arbeidskracht en tijd. Met daarbij oog voor het milieu.

Ergonomie

Met het gebruik van een microvezeldoek hoeft er minder gewrongen te worden. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een vouwmethode. De doek wordt eenmalig klamvochtig gemaakt. Daarna vouwt u de doek zodat u met ieder nieuw te reinigen oppervlak een ander gedeelte van de doek kunt gebruiken. U hoeft de doek dus niet tussendoor in een emmer te dopen en/of uit te wringen. Hiermee vermindert u de kans op fysieke klachten, zoals het Carpaal Tunnelsyndroom.

Voor het uitwringen van de vlakmop wordt gebruik gemaakt van een pers. Dit gebeurt dus niet handmatig. Voor de sprayflacon zijn er verschillende opties. Zo kunt u kiezen voor een ergonomische flacon, waarbij u minder vaak in de spraykop hoeft te knijpen. Speciaal ontworpen om de kans op fysieke klachten te verminderen.

Tijdsbesparing

Arbeidskosten vormen een behoorlijke kostenpost voor elk bedrijf. Door het gebruik van de microvezelmethode kan er goedkoper gewerkt worden. De gebruiker hoeft immers niet steeds doekjes en moppen uit te wringen, maar kan langere tijd met een doek of mop doorwerken en dus binnen dezelfde tijd een groter oppervlakte reinigen.

Duurzaamheid

De sprayflacons kunt u vullen door middel van een doseersysteem. Hiermee minimaliseert u de kans op overdosering en bespaart u direct kosten. Daarnaast wast u na gebruik de microvezeldoek en vlakmoppen in de wasmachine op 60 graden. Het gebruik van wasverzachter wordt overigens afgeraden, evenals het gebruik van een droger. De materialen gaan zo’n 500 wasbeurten mee. Dit is veel zuiniger dan de traditionele doeken die na twee gebruiksmomenten vervangen dienen te worden. De aanschafwaarde van microvezelmateriaal is weliswaar hoger dan van een traditionele doek, maar verdient zich op deze manier snel terug.