Inrichting buiten, wat komt er allemaal bij kijken?

Een bedrijf met buitenterrein wil dat er normaliter ook goed laten uitzien en in prima staat houden. Wat komt er allemaal bij kijken? Dat kan uiteenlopen van groen voor in ieder geval het zicht tot ondergrondse infrastructuur.

Van de Bijl & Heijerman richt zich voor de zakelijke markt op buiteninrichting. Het heeft alles in huis om projecten (groen en infra) compleet in eigen beheer uit te kunnen voeren. Met vakbekwame medewerkers en een uiterst modern en duurzaam machinepark staat ze dagelijks klaar om opdrachtgevers door heel Nederland te ontzorgen.

Van advies en ontwerp, onderhoud en groenvoorziening tot aan bermverharding en gladheidsbestrijding. De Opheusdense inrichter van de buitenruimte biedt een breed pakket aan activiteiten om bedrijven en andere organisaties een handje te helpen.

Divers klantenbestand
Met een divers klantenbestand, bestaande uit particulieren, bedrijven, scholen, instellingen, zorgcentra, waterschappen, aannemingsbedrijven, bungalowparken en overheden is Van de Bijl & Heierman b.v. de partner voor grote en kleine projecten. Van de Bijl & Heierman heeft meer dan 30 jaar ervaring en is gecertificeerd voor ISO
9001, VCA** en Groenkeur. Daarnaast is Van de Bijl & Heierman ErBo-erkend, SBB-opleidingsbedrijf en lid van de VHG en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB) om het kennisniveau hoog te houden. Elke medewerker beschikt naast een gedegen vakervaring en –opleiding over het certificaat Basisveiligheid VCA.

Alles in eigen beheer
Uniek is volgens deze dienstverlener dat het alles in huis heeft om projecten compleet in eigen beheer uit te voeren. Van de Bijl & Heierman bezit de kennis en de creativiteit. Maar ook ruim 90 vakbekwame medewerkers en een uitgebreid machinepark.

„We ontwerpen, tekenen en calculeren, coördineren, realiseren en onderhouden. Indien gewenst, bieden wij (goedkopere) alternatieven om uw budget sluitend te krijgen. Voor aanvullende expertise maken wij gebruik van de kennis van landschapsarchitecten en andere adviseurs. Dat spreekt opdrachtgevers aan die de verantwoordelijkheid voor een multidisciplinaire totaaloplossing graag bij één partner neerleggen.”

Deze groen- en infrastructuurspecialist zet de opdrachtgever centraal, zonder dat daarbij de eigen ervaring en kennis uit het oog verliezen. Het richt zich op het creëren van waarde in alle processen en het elimineren van verspillingen. Hierdoor verbetert de kwaliteit, waar de opdrachtgever voordeel van heeft. Deze managementfilosofie wordt ook wel ‘lean’ genoemd (letterlijk vertaald: slank).
Maar ook het verbeteren van samenwerking staat centraal, voor een bevredigend eindresultaat en een tevreden opdrachtgever.

Advies en ontwerp
Zijn er plannen om de buitenruimte in te richten? Het eerste dat wordt geboden, is kennis, ervaring en creativiteit. „Onze projectleiders en ontwerpers leggen samen met u de basis voor een buitenruimte die groeit.”

Er bestaat vijfentwintig jaar ervaring met de uitvoering van de meest uiteenlopende projecten. Dat is een bron van ideeën en inspiratie. „We helpen u uw wensen scherp te stellen en geven u daarbij advies. U heeft wellicht alle randvoorwaarden in beeld en misschien heeft u zelf ideeën over de invulling. Nu komt het aan op een ontwerp dat doordacht en uitvoerbaar is.”

Daarbij spelen, naast financieel slimme keuzes, tal van praktische aspecten een rol. Van afwatering en onderhoud tot routing en toegankelijkheid. U kunt dat aan onze ontwerpers toevertrouwen. De creativiteit van een ontwerper wordt gecombineerd met de praktische kennis van een vakbekwaam medewerker. Gaat het om grote of complexe projecten, dan wordt daarbij desgewenst gebruik gemaaktvan de waardevolle expertise van (landschaps)architecten en adviseurs.

Aanleg
Van de Bijl & Heierman heeft alles in huis om uw buitenruimte in te richten. Of het nu gaat om grondwerk of de aanleg van ondergrondse infra, het (ver)planten van bomen of het plaatsen van een lichtmast of hekwerk, de aanleg van bestrating, een asfaltterrein of groenstrook.

Er is daarvoor de beschikking over een uitgebreid machinepark, onder meer voor grondverzet, transport en het aanleggen van verhardingen. Een projectleider heeft samen met een uitvoerder de leiding. Zij zijn het aanspreekpunt voor de klant tijdens de realisatie. „Korte lijnen en persoonlijk overleg: dat is prettig samenwerken. Zijn er al plannen en bestekken gemaakt dan kunnen wij die realiseren.”