Sleutels veilig opgeborgen

Sleutels geven toegang tot plaatsen waar niet iedereen welkom is. Dus is het zaak ze veilig op te bergen. Dat kan met een sleutelkast uit het uitgebreide assortiment van De Raat Security Products. Of het nu om 5 of 5000 sleutels gaat, of het kastje binnen of buiten moet hangen, een elektronisch cijferslot dient te hebben: mogelijkheden legio.

Verstoppen van sleutels onder de deurmat of bloempot is verleden tijd met de producten van Master Lock. Zo is de serie Select Access speciaal ontworpen om sleutels te beschermen tegen gebruik door onbevoegden en om ze te delen met geselecteerde personen. Denk aan de oppas, de werkster, medewerkers van de thuiszorg of werklui.

Ook voor professionele toepassingen zijn de kastjes uit deze serie goed toepasbaar voor toegang tot kantoren, bouw- en werkplaatsen en voorraadruimten. Daarnaast zijn ze uitermate geschikt bij verhuur of verkoop van onroerend goed, voor hotels, B&B’s en verzorgingstehuizen. De kastjes zijn in diverse maten te krijgen, te bevestigen aan de muur, voorzien van een sleutelhaakje en met een mechanisch cijferslot.
Bluetooth
De serie Select Access kent ook bluetooth-varianten. Zowel de sleutelkluis als de hangsloten kunnen via bluetooth met de bijbehorende app op de smartphone worden ontgrendeld. Er is één administrator en een ongelimiteerd aantal – geselecteerde – gebruikers.

Een stap verder in gebruiksgemak is de bluetooth Enterprise-versie. Het bijzondere van deze lijn is dat de producten te beheren zijn via de portal van Master Lock Vault Enterprise. Hierdoor kan de beheerder gemakkelijk meerdere eenheden beheren in combinatie met meerdere gebruikers.

Deze oplossing biedt een efficiënte en doeltreffende administratie van veiligheidsmanagement en toegang voor gebruikers. Via de applicatie en de connectie via bluetooth wordt er een signaal gegeven waardoor het slot of sleutelkastje ontgrendelt. De beheerder kan terugzien in de software wie er op welk moment welke eenheid heeft geopend.

Binnen
Voor binnen is er een vrijwel onbeperkte keuze. Van een kastje met tien haken tot een kast met extra binnenpanelen met liefst 940 haken.

Voor de extra veiligheid zijn er sleutelkluizen die zijn getest met een normering volgens EN14 450 (Security level 2). Dit is een normering voor licht inbraakwerende kasten, geschikt voor eenvoudige risico’s. Deze classificatie staat op het label aan de binnenzijde van de deur van de kluis. De sleutelkluizen voldoen hiermee aan de eisen van de RDW en BOVAG.

De kluizen zijn leverbaar met een sleutelslot of met een elektronisch slot. Er is hierbij ook nog een keus voor de standaardhaken of de extra grote haken voor grote auto- of vrachtwagensleutels. Moeten de autopapieren eveneens worden opgeborgen, dan is een gecombineerde kluis te overwegen. Die heeft twee compartimenten. Het bovenste compartiment is geschikt om sleutels veilig en geordend op te bergen. Het onderste compartiment is voor documenten en andere kostbaarheden.

Buiten
Sleutelkluizen van roestvast staal (rvs) zijn ideaal voor buiten, in wisselende weersomstandigheden. Dus bij uitstek te gebruiken voor onder meer vakantiewoningen, door de brandweer en conciërges. De rvs kluizen, met elektronisch of mechanisch cijferslot, zijn zeer stevig.

Er is er zelfs eentje die gekeurd is met SKG***. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke stichting die deurbeslag test op inbraakveiligheid. Haar keurmerk geeft aan dat deurbeslag aan de Nederlandse norm voor sterkte en duurzaamheid voldoet. SKG*** heeft een geteste inbraakwerendheid.

Op maat
Hoewel het assortiment uitgebreid is, kan het toch zijn dat er behoefte is aan een kast voor nog meer sleutels, met een hogere veiligheidsklasse of die voldoet aan specifieke eisen. De Raat Security Products kan dan een kluis op maat aanbieden. Bijvoorbeeld een grote kluis met uittrekbare panelen, waarin honderden sleutels passen.

Voor de extra veiligheid zijn er ook sleutelkluizen die inbraakwerend zijn getest met een normering volgens EN14 450 (Security level 2). Dit is een normering voor licht inbraakwerende kasten, geschikt voor eenvoudige risico’s. De bijbehorende classificaties staan op het label aan de binnenzijde van de deur. De sleutelkluizen voldoen hiermee aan de eisen van de RDW en BOVAG.  De kluizen zijn leverbaar met een sleutelslot of met een elektronisch slot. Er is hierbij ook nog een keus voor de standaard haken of de extra grote haken voor grote auto/vrachtwagensleutels. Wilt u ook nog autopapieren goed kunnen opbergen dan kunt u denken aan een gecombineerde kluis. De kluis heeft twee compartimenten. Het bovenste compartiment is geschikt voor het veilig en geordend opbergen van uw sleutels en het onderste compartiment is geschikt voor het veilig opbergen van autodocumenten en andere kostbaarheden.

Nog niet naar wens? Wilt u bijvoorbeeld nog meer sleutels opbergen of een hogere veiligheidsklasse hebben dan zijn er kluizen op maat te maken. Alles naar eigen wens laten maken kan. Bijvoorbeeld een grote kluis met uittrekbare panelen waarbij u wel tot honderden sleutels goed en veilig kunt opbergen. Er is hiermee geen sleutel meer die niet veilig opgeborgen kan worden.