Schoonmaak kan en moet verantwoord gebeuren

Verantwoord en duurzaam werken vraagt om bewustzijn, duidelijke afspraken en het inzetten van de juiste schoonmaakmiddelen en producten. Om de beste aanpak te garanderen, besteden professionele bedrijven elke dag opnieuw aandacht aan het milieu. Waar kunt u als opdrachtgever op letten?

Schoonmaakmiddelen
Kijk of bedrijven werken met zoveel mogelijk met microvezel en verpakkingen die we kunnen hergebruiken. Daarmee verkleinen ze het gebruik van chemische middelen en beperken ze de afvalstroom.

Cradle2Cradle
Voor de schoonmaakmiddelen die bedrijven inzetten, gebruiken ze zoveel mogelijk middelen met een Cradle2Cradle label. Dit geeft aan dat de middelen, hun verpakking en de productie volledig biologisch afbreekbaar zijn.

Vitaliteit, veiligheid en ergonomie
Schoonmaakwerk is fysiek belastend werk. Kijk daarom of de schoonmaakpartner veel waarde hecht aan vitaliteit en duurzaam inzetbare collega’s. Zij spelen immers
ook thuis en in hun gezin een belangrijke rol. Daarom is een gezonde, veilige werkomgeving en de juiste middelen om mee te werken belangrijk. Dit zie je terug in een bijzonder laag verloop en ziekteverzuim!

Digitaal en milieu
Door slim gebruik van apps kun je werk duidelijker rapporteren en evalueren. Dat bespaart een berg papier. Ook een ‘liever niet printen’-afspraak helpt daarbij.