Tot 250.000 liter water besparen per urinoir per jaar

Elke keer vijf liter water besparen als een urinoir wordt gebruikt. Deze duurzame aanpak is mogelijk met exemplaren van Urimat, urinoirs van Zwitserse makelij.

Een rekensommetje leert dat bij doorsnee gebruik de winst kan oplopen tot 250.000 liter water per urinoir op jaarlijkse basis. Het probleem van waterverspilling wordt op deze manier makkelijk opgelost.

Het is een product uit het assortiment van biocompact, dat op meer wijzen met innovatieve, sanitaire producten probeert bij te dragen aan een betere wereld. Alleen al de Urimat watervrije urinoirs hebben meer oplossingen dan alleen het probleem van waterverspilling.

De Urimat bespaart ook CO2-uitstoot, is chemicaliënvrij. En geurloos in gebruik. De hoogwaardige materialen, speciale coating en de MB-Active Reiniger op microbiologische basis zorgen er samen voor dat bacteriën zich niet kunnen hechten aan het oppervlak. In combinatie met het ontbreken van de spoelrand zorgt dit voor een optimale hygiëne.

„Dit is in combinatie met de MB Active Trap de oplossing die zorgt dat het gehele urinoir watervrij is!” Alle Urimat watervrije urinoirs zijn eenvoudig te monteren en onderhouden.

Biocompact heeft meer producten in het sanitaire aanbod die bijdragen aan minder milieubelasting, duurzaamheid en hygiëne. Dat zijn een handendroger (papiervrij), onderhoud en accessoires, vacuüm

toiletsystemen, handenwasunit, desinfectie, geurafsluiter en prefab badkamers. Wie als organisatie stappen wil maken met duurzaamheid kan eens overwegen of er op sanitair gebied winst valt te boeken en hoe.