« Van deelnemers « Oplossingen « Taken bij Legionella gebouwbeheer, zoals het spoelen van tappunten, nog eenvoudiger maken?

Taken bij Legionella gebouwbeheer, zoals het spoelen van tappunten, nog eenvoudiger maken?

Al het onderhoud en beheer dat voor meerdere locaties wordt uitgevoerd door de medewerkers of onderaannemers, dient inzichtelijk te zijn. Voldoe ik hiermee wettelijk als eigenaar en voert de gebruiker zijn deel van de onderhoudstaken wel uit? Kloppen de facturen met het uitgevoerde werk en zijn de wettelijke geëiste certificaten wel aanwezig bij een controle door het bevoegd gezag? Het onderhoud en controle daarop is dagelijkse kost voor medewerkers en kost ontzettend veel tijd. Na een tijdje raak je het overzicht kwijt en weet je niet meer bij welke locatie het onderhoud of beheer is uitgevoerd.

Legionellabeheer
Zoals bijvoorbeeld bij het preventief bestrijden van legionella. Dit brengt veel zaken met zich mee, zoals uitgebreide procedures, wet- en regelgeving en natuurlijk het bijhouden van alle logboeken waar informatie in te vinden is. Voor veel mensen is dit een tijdrovend proces. Daarom heeft LogboekenOnline dankzij haar slimme manier van denken, een eenvoudige legionellapreventie module ontwikkeld: legionellabeheer. Met deze digitale module is het mogelijk om logboeken, risicoanalyses en het beheersplan gelijktijdig actueel te houden en op een eenvoudige wijze in te vullen in LogboekenOnline!

De beheersmaatregelen worden met behulp van LogboekenOnline- legionellabeheer en een thermometer die via bluetooth gekoppeld is aan het systeem uitgevoerd. Wat jij moet doen? Alleen de thermometer onder de kraan houden, de registratie en archivering gaan vanzelf en wordt automatisch opgeslagen in LogboekenOnline. Je hoeft dus niet meer handmatig te meten, noteren en archiveren van de beheerdersmaatregelen.

Legionellabeheer gaat snel, effectief en eenvoudig dankzij LogboekenOnline. Beheerders worden geholpen met het uitvoeren van hun werk zodat er geen fouten kunnen ontstaan.

Alle ingevulde logboeken zijn direct overzichtelijk. Zowel tappuntenlijsten als risicoanalyses zijn eenvoudig te implementeren. Met behulp van statistieken weet je direct waar een eventuele risico zich bevindt en kun je direct actie ondernemen.

Wij schrijven Legionellabeheer aan de hand van het Waterwerkblad 1.4G. NEN 1006 2015 + A1 2018 en het Drinkwaterbesluit 2014

Eenvoudig
LogboekenOnline neemt je aan de hand mee en vereenvoudigt het bijhouden van meer dan 100 verschillende installatielogboeken. Installatiemerk onafhankelijk, makkelijk geïmplementeerd en nog makkelijker bij te houden. Er is altijd direct inzicht betreffende de onderhoudsstatus van al je locaties en installaties omdat de -meer dan 300 samenwerkende onderhoudspartijen- rechtstreeks muteren en de verplichte documenten uploaden in LogboekenOnline! Je hebt er ‘geen omkijken’ meer naar!

Tijdbesparend
Doordat alle logboeken worden bijgehouden in één online systeem, bespaar je veel tijd. Daarnaast heeft LogboekenOnline ook een handige tool om werkopdrachten en terugkerende facilitaire activiteiten in te plannen. Ook bevat LogboekenOnline een module checklists. Hiermee is het mogelijk een zelf te maken (of je haalt deze uit de bibliotheek) periodieke checklist aan een installatielogboek te koppelen, bijvoorbeeld voor de BHV organisatie. In de module Brandmeldinstallatie zijn de formulieren ‘maandelijks, 4&8 maandelijks en jaarlijks beheer conform de NEN2654 1 en 2 ook beschikbaar voor het interne personeel.

Veilig
Geen papieren ordners meer, maar alle gegevens overzichtelijk, actueel en extreem goed beveiligd in de Cloud. Betrokken partijen kunnen, afhankelijk van hun autorisatie gemakkelijk gegevens raadplegen, controleren en aanpassen. LogboekenOnline heeft nog veel meer andere features en installatielogboeken. Benieuwd welke dat zijn?