Plaagdiermanagement vraagt om een plan

Als organisatie wenst u een gezonde werk en leefomgeving. Plaagdieren vormen daar een serieuze bedreiging van. In deze bijdrage zal worden ingegaan op de verschillend soorten bedreiging en het managen daarvan.

De overlast van plaagdieren zoveel mogelijk indammen begint met het maken van een risico-inventarisatie. De PRI geldt als 0-meting en geeft een duidelijk beeld van de stand van zaken voor wat betreft uw huidige ongediertebestrijding en –preventie. Tijdens de risico inventarisatie kijkt onze specialist hoe onder andere de wering en de hygiene op het bedrijf er aan toe is, en waar eventuele verbeteringen aangebracht kunnen worden. Middels een rapport worden deze punten aangekaart en word aangegeven hoe verbeteringen doorgevoerd kunnen worden en door wie. Hierdoor kan de klant zelf de situatie verbeteren.

Vervolgens is het de beurt aan het opstellen van een preventieplan op. Maatregelen die bijdragen aan de wering van ongedierte zijn gericht op voorkoming van een plaag. U kunt hierbij denken aan het aanbrengen van vogelwering tegen duiven of andere vogels en het afdichten van diverse gaten rondom bepaalde delen van uw huis tegen kleine knaagdieren.

Tegen insecten kunt u denken een insectenlamp, die insecten aantrekt om daarna effectief te worden bestreden. Met dit soort maatregelen kunnen we op een effectieve wijze ervoor zorgen dat ongedierte geen weg vindt binnen de ruimte waar u woont of werkt.

Ook het structureel schoonmaken van de ruimte en het voorkomen van achterstallig onderhoud kunnen helpen bij het voorkomen van ongedierte. Met name houtwormen en bepaalde soorten huiszwammen kunnen snel groeien onder bepaalde omstandigheden die te maken hebben met slecht onderhoud van materiaal.

Wering plaagdieren
Heeft u in uw pand of woning last van plaagdieren?  Dan heeft het plaagdier een mogelijkheid gevonden om binnen te dringen. Het is van groot belang om de wering rondom uw pand en woning op orde te hebben. Open stootvoegen?  Open dilatatievoegen?  Ruimte onder de damwand?  Dit zijn allemaal mogelijkheden voor plaagdieren om binnen te komen. Wij hebben de middelen en de expertise om de wering van uw pand en woning te optimaliseren. Graag maken wij met u een afspraak om een inspectie van het pand en/of woning uit te voeren. Vervolgens kunnen wij de wering voor u in orde maken.

Bestrijding
In sommige gevallen is het te laat om preventieve maatregelen te nemen tegen ongedierte. Het ongedierte heeft zich dan al genesteld in uw kantoor of woonruimte en is hierdoor lastig weer weg te krijgen. Wanneer ongedierte te veel schade aanbrengt, is het raadzaam om dit te laten bestrijden door A-spect Plaagdierbeheersing.

Onze specialisten zijn professionele, gediplomeerde bestrijdingstechnici met jarenlange ervaring. Bestrijding van insecten en kleine beestjes wordt doorgaans gedaan door middel van speciale soorten gif die niet verkrijgbaar zijn in de winkel. Omdat dit gif ook schadelijk is voor mensen, doet u er goed aan om deze klus over te laten aan specialisten van plaagdierbeheersing.

Voor het bestrijden van zwammen zijn vaak meer drastische maatregelen nodig. Hierbij komt het voor dat hele delen van de ruimte of bepaalde materialen moeten worden vervangen. Onze medewerkers werken ten alle tijden volgens het IPM-protocol.