Een glas water verhoogt de vitaliteit op kantoor

Genoeg water drinken is essentieel voor een goede gezondheid. Niet alleen houdt water ons in leven, maar het drinken van voldoende water brengt een groot aantal voordelen met zich mee die vaak over het hoofd worden gezien. Een goede hydratatie is een belangrijk hulpmiddel om gezond te blijven, zowel voor lichaam als geest. Toch drinkt meer dan 1 op de 3 Nederlanders niet genoeg water.

Hoe werkt hydratatie & hoeveel water moet ik drinken?
Hoe werkt hydratatie & hoeveel water moet ik per dag drinken?

Iedereen weet dat water drinken de meest efficiënte manier is om het lichaam te hydrateren, maar waarom hebben mensen de neiging te weinig te drinken tijdens de werkuren? Mannen wordt aangeraden om 2,5 liter water per dag te drinken, terwijl vrouwen 2 liter moeten drinken.

De hoeveelheid water die iemand moet drinken verschilt per persoon. De perfecte hoeveelheid is afhankelijk van de leeftijd, de mate van lichamelijke activiteit en andere variabelen zoals bijvoorbeeld zwangerschap.

Gemiddeld zitten mensen minstens de helft van de dag op kantoor, wat betekent dat ze minstens 1 liter water per dag moeten drinken als ze op kantoor zijn.

Heb je dorst? Dan ben je al uitgedroogd
Hoewel we wat water halen uit het voedsel dat we eten, moet 80-90% ervan uit drinken komen. Door water te drinken in plaats van andere dranken, vermijd je suikers en calorieën in je missie om gehydrateerd te blijven. Regelmatig water drinken in plaats van te wachten tot je dorst hebt is de beste aanpak, want dorst hebben betekent meestal dat je al uitgedroogd bent. Tekenen van lichte uitdroging zijn hoofdpijn, een droge keel, vermoeidheid en donker gekleurde (sterk ruikende) urine.

Wat zijn de voordelen van water drinken?
Ons lichaam heeft op verschillende manieren water nodig, maar wist jij dat onze geest dat ook heeft? Het is aangetoond dat gehydrateerd blijven de productiviteit en concentratie op het werk kan verbeteren, wat betekent dat een goede drinkwatervoorziening op het werk iedereen ten goede komt. Dit is vooral belangrijk als je de werkomgeving warm en droog is, omdat uitdroging dan sneller kan optreden dan normaal. In de zomermaanden is het vooral belangrijk om veel water te drinken.

14% Productiever
Wanneer we aan enige vorm van dehydratatie beginnen te lijden, kunnen we hoofdpijn, vermoeidheid, gebrek aan concentratie, duizeligheid en soms zelfs flauwvallen ervaren. Een goede hydratatie heeft echter enorme voordelen: uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 14% productiever en gelukkiger in het leven staan.

Het drinken van water op de werkplek aanmoedigen.
Iedereen die goed wil functioneren moet ervoor zorgen dat hij goed gehydrateerd blijft, dus ook op het werk. Niet iedereen drinkt echter voldoende. Zowel op werk als daarbuiten. Het is daarom in het belang van de werkgever dat zijn personeel voldoende water drinkt. Door water drinken leuk, lekker en

interactiever te maken, kan een werkgever ervoor zorgen dat zijn personeel voldoende gehydrateerd blijft.

Gewoon kraanwater versus een waterdispenser
Gewoonlijk is in elk kantoor een watertap aanwezig die aangesloten zit op het reguliere waternet. De kraan wordt echter altijd geassocieerd met andere activiteiten, zoals het wassen van handen, borden en kopjes. Dat maakt dit zowel een minder gezonde als een minder aantrekkelijke optie. Het is een open systeem met een gootsteen waar vuil meestal terechtkomt.

Door een watertappunt te kiezen, hebben werknemers een duidelijk hydratatiepunt. In tegenstelling tot de reguliere watertap,, levert dit gezuiverd, gefilterd en verbeterd water. Daarnaast is de accosiatie bij een moderne water dispenser anders dan bij een tap waarbij de vaat wordt gedaan. Water drinken wordt letterlijk gezonder en aantrekkelijker.

Het belang van deze punten voor kantoren wordt onderstreept door de opname van waterpunten in gebouwcertificeringen zoals de “WELL”-norm. De WELL Building Standard is een krachtig instrument om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel de gezondheid en productiviteit van de gebruikers te bevorderen.

Hoe stimuleer ik drinkwater?
Door het gebruik van slimme waterdispensers zoals de Aquablu Refill wordt het drinken van water gestimuleerd. Wij merken een belangrijke trend binnen kantoren en retail locaties om naast het drinken van koffie een gezond alternatief te bieden. Veel van onze klanten vertellen ons dat voordat ze de watertap hadden, medewerkers soms 12 koppen koffie per dag dronken. Nu drinken ze veel meer water en hebben ze minder moeite om gehydrateerd te blijven.

Met de Aquablu REFILL+ kunnen medewerkers hun water nog gezonder en lekkerder maken, omdat ze kunnen kiezen om gekoeld en bruisend water te combineren met meerdere smaken en vitaminecombinaties. Dit maakt het meer dan water: wij noemen het FUNCTIONEEL water: water dat past bij de behoeftestaat en zero-sugar heeft.

Gebruikers kunnen kiezen tussen normaal, gekoeld of bruisend water en krijgen direct inzicht in de positieve impact die ze hebben op de planeet door geen plastic flessen te gebruiken. Deze FUNCTIONELE waters zijn gezond, lekker en dragen bij aan een goede hydratatie, concentratie en een duurzamere planeet.